tisdag 13 oktober 2020

Vindarna viskar ditt namn - Anne-Lie HögbergDet här är första boken jag läst av Anne-Lie och som jag gillar hennes sätt att skriva på. Det här är en varm berättelse om dolda familjehemligheter, om relationer, om kärlek men också om saknad. En bladvändare av stora mått och som jag inte vill lägga i från mig fören jag läst de sista orden på sista sidan.

Anne-Lie har ett fint persongalleri med personer som berör på olika sätt och de karaktärer som gör avtryck. Hon berättar med ett bra driv, med värme och med inlevelse. Den här berättelsen kommer finnas kvar med mig länge. 
Att vi dessutom bjuds på en och annan oväntad vändning är ju bara trevligt. Det vackra bokomslaget i sig gör att man bara älskar boken.

Välskriven feelgood när den är som bäst. Jag säger bara LÄS!

Handling
Vanja lämnar både sin hemort och sitt förflutna för den lockande tjänsten som reporter 30 mil söderut. Men när allt det som lockat visar sig vara en irriterad och otrevlig arbetskamrat och en enformig miljö börjar hon tvivla på om hon tagit rätt beslut. När hon råkar på en gammal artikel om en händelse som ingen vill prata om börjar hon i hemlighet att undersöka det som hänt. Det som ingen vill kännas vid. Allt för att förtränga det som hon själv lämnat bakom sig.
Linas liv är perfekt. Hon har Jesper, Melker, ett heltidsjobb och ett fint hus. Men det är något som skaver när småbarnslivet och vardagen går som på repeat. Hon inser att den gnista som Jesper en gång tände långsamt håller på att slockna. Och när någon annan blåser liv i hennes glöd vet hon inte om hon skall våga ta klivet ut i det okända.

Lilly var en gång ägare och grundare för lokaltidningen som alla på orten ivrigt väntade på. Då hade allt varit nytt och spännande. Nutiden skrämmer henne. Nya bekantskaper också. Så när Vanja börjar ställa frågor drar hon sig instinktivt undan. Snart gör sig det förflutna påmint, och sanningarna som uppdagas förändrar allt.

Vindarna viskar ditt namn är en roman om det förflutna som gör allt för att komma ikapp, och sanningar som vägrar begravas.

Författare: Anne-Lie Högberg 
Titlel: Vindarna viskar ditt namn
Förlag: LBförlag
Betyg: 4 🌟🌟🌟
🌟

Finns hos
Bokus  & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

2 kommentarer:

  1. Ska läsa den nu under oktober! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. En fantastisk bok, ska bli kul att höra vad du tycker =)

      Radera