söndag 10 april 2022

Lantbiblioteket vid älven - Josefin EmanEdda tappar fotfästet när hon oväntat får sparken från sin tjänst på universitetet. Hon slits loss från sina romantiska fantasier och sin havererade forskning i Stockholm och tackar hastigt ja till ett sommarvikariat på ett bibliotek i Tornedalen. 

Med några färgglada feelgoodpocketar och sin dyra kaffemaskin sätter hon sig på nattåget - utan en aning om vad hon ska vänta sig.
Det blir en myggig och händelserik sommar under midnattssolen, i sällskap av gamla bekantskaper som den snygge forskaren Colin, och av nya, som den irriterande norrbottningen Ante. Edda gör sig alltmer hemmastadd i det charmiga bibliotekshuset, men kämpar samtidigt för att vinna tillbaka sin gamla karriär på universitetet.En varm, romantisk och gripande feelgoodroman om vänskap som föds i bastun, kärleken till böcker och människorna som läser dem. Och om att grabba tag i sitt eget liv med båda händerna och vägra släppa taget.

Med ett härligt, målande och trevligt språk har Josefine lyckats trollbinda mig genom hela boken.
Härliga och vackra miljöer gör att man känner sig närvarande i berättelsens centrum. Karaktärer att både älska och bli irriterade på ingår och gör allt väldigt levande.
En bok att förälska sig i.

Lantbiblioteket vid älven är en riktigt mysig feelgood och en fin debut av Josefin Eman. Jag ser fram emot fortsättningen – Jul i lantbiblioteket – som släpps i oktober.

Titel: Lantbiblioteket vid älven
Författare:  Josefin Eman
Omdöme: 💜💜💜💜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar