lördag 16 maj 2020

Renoveringsobjektet - Eli Åhman Owetz


Jag kan bara instämma i hyllnings kören och med varm hjärta säga att Eli verkligen har lyckats med uppföljaren till Brevvännerna. Hon är tillbaka med en ny varm relationsroman. 
Här sitter jag nu med boken i knät och en av mina första tankar var...
Nej, den är slut! Men i samma andetag kom insikten den var ju hur bra som helst, jag till och med snäppet vassare en Brevvännerna. Hur nu det kan vara möjligt.
Berättelsen är otroligt varm och med den charmiga lantliga idyllen och med den härliga tonen av gemenskap och kärlek som löper som en röd tråd genom hela boken gör att jag har en go känsla när jag läser varje sida.

Det handlar om vad livet har att erbjuda, ska man våga eller inte. Hur säker kan man vara på känslor och på sin intuition. Vem bestämmer vad som är rätt för mig?
Miljöbeskrivningarna samt personporträtten är så klockrena så jag känner mig som en i gänget på Fabriksgatan i Grävlinge.
Ibland upptäcker jag till min förvåning att jag sitter och småskrattar eller nästan gråter av ilska, det är det som gör att jag med glädje ger boken 5/5 i betyg.

Sammanfattningsvis: Vill du ha en riktigt feelgoodare i sommar, så satsa på den här! Den har allt. Den är charmig, mysig och gripande, från start till mål, en riktig bladvändare. 

Handling
Susanne har slagit in på en ny väg i livet. Hon har brutit upp från ett passionslöst äktenskap och lämnat arkitektfirman i Stockholm för att starta eget. Ett prestigefullt uppdrag i det lilla samhället Grävinge i Roslagen är den perfekta chansen att börja om på nytt. Till en början verkar det vara ett riktigt drömjobb att rita om fabriken, där man en gång tillverkade den berömda Grävingesandalen , till en lyxig konferensanläggning. Men när ägarparet presenterar sin vision börjar Susanne ana oråd. De vill riva alla husen längs Fabriksgatan i byn. Ju mer Susanne lär känna sina nya grannar, desto mer omöjligt börjar hela renoveringsprojektet kännas.

För vad kommer att hända med Ingegerd som har bott i Grävinge i hela sitt liv? Hon som bjuder på kaffe med dopp och minnen från förr. Och Conny, fastighetsskötaren som väver bilinredningar på fritiden? Han som är mycket yngre än Susanne men som får henne att skratta som hon inte gjort på väldigt, väldigt länge.


"Renoveringsobjekten är en varm och levande feelgoodroman med fina skildringar och tydligt patos. En roman om vänskap, bygemenskap och den lilla människans kamp." Susann Wilhelmsson, BTJ

Författare: Eli Åhman Owetz
Titlel: Brevvännerna
Utgiven avHarperCollin
Betyg: 5🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  & Adlibris 
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel Gunilla Leining 
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.seInga kommentarer:

Skicka en kommentar