torsdag 25 mars 2021

Pärlbroschen - Elisabeth ÖhmanMina tankar 


Om du nu gillar underhållande, småmysiga och lagom spännande berättelser som är oblodiga och absolut inte brutala då ska du läsa Elisabeths trilogi om urmakaren Aron och hans bravader. Och du läs dem i rätt ordning för att få ut bästa behållningen.


Precis som i Drottningklockan och renässansringen så märks det att det ligger en hel del arbete och research bakom den här underbara boken. Det gör att historien känns mycket trovärdig samt att person- och miljöbeskrivningarna är finfina. Jag älskar humorn, värmen och de historiska kopplingarna som Elisabeth lyckas briljant med. 
Det här är en riktig mysdeckare med feelgoodkänsla… och precis som tidigare så hittar du de spännande recepten från boken längst bak.

Charmig, finurlig och underbar, jag älskar dessa böcker.


     
Mina tankar om del 1 och 2 hittar du i tidigare inläggOm boken 

73-årige Aron lever ett stillsamt liv med sin fru Margaretha på 142 Hyde Park Square i London. Som pensionerad urmakare vid drottning Elizabeth II:s hov ser han fram mot lugna dagar i det röda trähuset vid Klockbergets fot i hemstaden Nyköping. Men medan flyttkartongerna packas får han ett topphemligt uppdrag i Villa San Michele på Medelhavsön Capri. Plötsligt befinner sig Aron i en kamp mellan liv och död och när han försvinner spårlöst på självaste julaftonskvällen drar en fartfylld händelsekarusell igång.
Arons glödande passion för historiska urverk utmanar hans besatta fienders hämndbegär. Spänningen stiger och begravda sanningar uppdagas, en efter en. Margaretha, före detta rikstelefonist, deras dotter Anneli, toppagent inom den brittiska underrättelsetjänsten MI6, och barnbarnet Axel, som studerar mykologi vid universitetet i Cambridge, dras alla med i de ödesdigra konsekvenserna.

Vad har krigarkungen Karl XII:s guldur med saken att göra? Och vilken historisk hemlighet bär den mytomspunna Pärlbroschen på?

Pärlbroschen är den rafflande tredje delen i serien om den äventyrlige kyrkogårdsvaktmästaren och urmakaren Aron Pettersson. Drottningklockan är den första delen och Renässansringen den andra.

Författare: Elisabeth Öhman
Titlel:Pärlbroschen
Utgiven av: LBförlag
Betyg: 4 💎💎💎💎
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar