torsdag 26 maj 2022

Mord på slottet & Mord i fjällen - Madeleine Gustafsson    

Mord på slottet (del 1)

Henny Hoff kan knappt fatta att det är sant. Fastän hon nyss debuterat som författare har hon blivit inbjuden att vara med i tv-programmet D som i deckare. Hon ska få hänga med riktiga stjärnförfattare, i härlig slottsmiljö. Men inget blir som hon drömt om. Slottet visar sig vara fallfärdigt och författarkollegorna är självcentrerade och verkar måttligt intresserade av att umgås. En av dem har dessutom försvunnit spårlöst, redan innan inspelningen sätter igång. När den ena dokusåpadeltagaren efter den andra råkar illa ut börjar Henny undra om hon kommer att klara sig helskinnad från slottet. Det känns som om hon befinner sig i en gåta där någon verkar vilja sätta punkt för gott. Vem är det som vill dem så illa, och varför?”

Adlibris Bokhandel

Mord i fjällen (del 2)

Deckarförfattaren Henny Hoff befinner sig till sin förvåning på ett högfjällshotell. Hon som inte ens kan åka skidor! Det är hennes vän polisen Magda som bjudit med henne på sitt nya uppdrag: att bevaka svenska skidskyttelandslagets uppladdning inför OS. Så istället för en härlig solsemester befinner sig Henny nu i ett snölandskap, på ett hotell dit det bara finns en väg. Och en väg därifrån ...

På det lyxiga hotellet njuter Henny ändå av den friska fjälluften och de fantastiska vyerna. För att inte tala om varm choklad och en spännande deckare framför brasan. Men när skidskyttarna anländer med en oönskad fripassagerare i bagaget står det snart klart att stämningen inom truppen är spänd. Och att en olycka sällan kommer ensam. När livet står på spel är det inte längre viktigast att delta, utan att överleva.

Det här är två böcker som är lite snällare och inte tokblodiga. Påminner om de engelska varianterna på pusseldeckare som man får klura medan man läser.
Kanske det är lite väl många karaktärer och lite väl overklig story men som en sitta och mysa i solstolen deckare fungerar de utmärkt men tyvärr inget wow.

Titel: Mord på slottet & Mord i fjällen
Författare: Madeleine Gustafsson
Förlag: Storytelpublishing 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar