måndag 16 maj 2022

Ingen väg hem - Jenny Lecoat

Sommaren 1940. Två år har gått sedan Hedy Bercu flydde sin hemstad Wien och nazisterna. Nu blickar hon upp mot himlen över den lilla brittiska ön Jersey där tyska flygplan dånar. Hon är övertygad om att en invasion är att vänta.

När tyskarna slutligen går iland avstår de allierade styrkorna från en motattack, och öbor och ockupanter hittar ett sätt att leva sida vid sida. Utan möjlighet att fly gör Hedy vad hon kan för att dölja sin judiska bakgrund. Hon tar arbete som översättare åt tyskarna samtidigt som hon använder sin befattning till att motarbeta dem. I hopp om att komma över information börjar Hedy umgås med en ung tysk officer. Känslorna mellan dem djupnar och hon väntar in i det längsta med att berätta om sin bakgrund.

När kriget intensifieras blir Jersey en livsfarlig plats för Hedy. Snart ligger hennes liv i händerna på mannen hon älskar - en man som också borde vara hennes fiende.

En fantastisk debut Jenny Lecoats bjuder oss på. Ingen väg hem bygger på den sanna historien om Hedy Bercu. Det är en oförglömlig historia om motståndskraft och djärvhet som påminner oss om att vanliga människor allt som oftast är de sanna hjältarna.
En bok som jag sugs in i direkt. En bok som är så bra att jag väljer att både lyssna och läsa. Jag kan inte släppa den.
Den är välskriven, spännande och tankeväckande. Den skildrar miljöer och karaktärer på ett ytterst trovärdigt sätt och jag kan känna hur jag nästan befinner mig mitt i stridens hetta.
Är du som jag en älskare av historiska romaner så ska du inte missa den här.


Titel: Ingen väg hem 
Författare: Jenny Lecoat
Förlag: Historiska media
Omdöme: 💜💜💜💜


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar