onsdag 18 maj 2022

Björnen sover - Emelie Schepp


En hisnande bladvändare om vad begäret efter hämnd kan få en människa att göra.En man hittas brutalt mördad i sitt hem utanför Norrköping. Inuti den sargade kroppen ligger en nalle. Gosedjuret leder kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander till Filippa Falk, en före detta polis som lever med skyddad identitet. Hon har drabbats av en fruktansvärd tragedi och är den enda som har en koppling till gärningsmannen. Men vill hon verkligen hjälpa polisen att lösa fallet?

Samtidigt som åklagare Jana Berzelius försöker spåra upp mördaren gör sig hennes mörka förflutna påmint. Hon tar till alla medel för att skydda mannen hon älskar. Men han har kommit hennes hemlighet på spåren, och bestämt sig för att ta reda på sanningen. Oavsett vad det kan kosta honom.Björnen sover är den sjunde delen i serien om Jana Berzelius. Här ställs Jana inför ett nervkittlande mordfall med oväntade vändningar. Samtidigt får hon allt svårare att dölja var hon kommer ifrån och vem hon egentligen är.

Hon gör det gång på gång och jag blir aldrig besviken.
Vad är det då som gör att jag gillar Emelies böcker så mycket? Jag tror att det är flowet i berättelsen, det rappa språket och hennes konst att hålla mig nyfiken. Hon är extremt duktig med att få parallellhandlingarna att fungera och att få dem att flyta ihop på ett snyggt och bra sätt. Dessutom älskar jag karaktärerna så himla mycket. 


Det är spänning från första till sista sidan och den tappar aldrig farten. 
Rekommenderar dig att läsa de tidigare innan du ger dig i kast med den här.


Hög spänning som är mörkt och riktigt läskig.

Författare: Emelie Schepp
Titel: Björnen sover
Mitt omdöme: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar