torsdag 21 mars 2019

Underbaraste feelgoodboken - Fingal Olsson: Harald och Kärleken

Tack Cathy Catariana Söderqvist för recensionsexemplaret och för en helt underbar bok. 
Fingal Olsson - Harald och Kärleken är del 2 om Fingal och hans katt Harald. Historien tar vid några år senare efter första boken om Fingal Olsson och hans sällsamma katt slutade. 
Vill du läsa ett smakprov från boken så hittar du det här: Smakprov
Cathy har verkligen lyckats med att få uppföljaren lika härlig och mysig som den första i serien och jag hoppas att det kommer fler böcker om Harald och hans talande katt. Hennes sätt att skildra personer och miljöer är väldigt bra, jag kan se både den vimsige Fingal, men framför allt hans tjocka feta katt, Harald den store, framför mig. 
Om ditt humör inte är på topp och du behöver en liten injektion av humor då är det här helt enkelt den ultimata lösningen, det är den här boken du behöver. 
Du får en berättelse som levererar humor och mycket kärlek och värme. En bok som får dig att må bra. LÄS DEN!!!!


Handling
Efter att ha fått tilldelat sig energiinjektionen familjen tre år tidigare, är livet mer förnöjsamt och Fingal Olsson, som är sjuttioåtta år, känner sig inte en dag äldre än sjuttio. Det mesta i livet rullar på i maklig takt. Fingal är en smula glömsk och katten Harald lika obstinat som vanligt.

När Bella berättar att hon och Elin väntar barn, blir det ett virrvarr utan dess like. Hur har befruktningen gått till? Är töserna inte längre lesbiska? Dessutom beter sig Harald besynnerligt, svarar inte på tilltal och drar tassarna efter sig över parketten.

Då Fingal möter Solbritt blir hans kropp klumpig och orörlig. Han får tunghäfta och hjärtat slår som en trumvirvel innanför bröstbenet. Men det passar sig inte att gå och bli förälskad vid en så hög ålder. Under den sista delen av livet ska man ju mest doppa skorpor, tänka på refrängen och planera den himmelska hädanfärden.


Författare: Cathy Catarina Söderqvist
Titlel: Fingal Olsson - Harald och kärleken
Utgiven avWhipmedia
ISBN: 9789188813831
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Lyssna 
Storytel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar