onsdag 11 maj 2022

Carin Hjulström - Ett lik förmycket

 

I den fristående tredje delen i cosy crime-serien Säbyholms gröna fingrar drabbas trakten av ett märkligt försvinnande. En trettioårig kvinna i militärkläder passerar plantskolan just som skådespelerskan Siri Ehrensvärd hämtar tidningen och de byter några ord. Därefter tycks den före detta elitsoldaten Maria Storm gå upp i rök och polisen Olle Magnusson tar hjälp av Missing People för att söka igenom skogarna samtidigt som en varg rivit får i området. Björn tar med sig Anton och Cecilia på galopptävlingar och efter stor dramatik köper han, till Cecilias stora lycka, loss en svårhanterlig hingst som annars skulle gå till slakt. Anton inser att om han ska kunna vinna Cecilias kärlek måste han komma över sin rädsla för de oförutsägbara djuren.Tredje delen i den här underbart charmiga och lättlästa serien. Jag rekommenderar dig att läsa dem i rätt ordning då vi följer karaktärerna och man får en bättre förståelse för intrigen.
Carin skriver med ett fint flyt och med mycket humor och glimten i ögat. Hennes dialoger och rappa repliker gillas skarpt.
Karaktärerna Siri, Olle, Anton och Cecilia börjar nästan att kännas som en familj och jag längtar redan efter nästa del. Kommer Anton och Syrakusa att fortsätta hänga med varandra?  Den här blandningen av feelgood med en touch av spänning är precis det som behövs i vardagen. Myspys som rekommenderas! 


Författare: Carin Hjulström
Titel: Ett lik för mycket
Betyg: 4💙💚💛💜
Ljudbok - Gunilla NyroosInga kommentarer:

Skicka en kommentar