fredag 6 september 2019

Vaxade juveler och brända hjärtan - Ewa Klingberg

Precis som i de tidigare böckerna i Huskvarna serien (det här är del tre) får vi följa två olika historier som utspelar sig under två olika tidsperioder. Vi följer starka egensinniga kvinnor, dels Karolina 1865 och dels Marika i nutid. 

Ewa är fenomenal på att väva ihop de olika tidsepokerna på ett sätt som gör att det inte känns konstigt och det blir mycket lätt att hänga med. Båda historierna är mycket bra var för sig och jag tycker om sättet språket förändras beroende på vilken tidsperiod Ewa skriver om.
Jag gillar att alla böcker utspelar sig i Huskvarna men även att jag får följa personerna från de tidigare böckerna, det känns som man är en i gänget.
Vaxade juveler och brända hjärtan är en mycket välskriven och lättläst feelgoodroman som har allt det där man förväntar sig av den genren. 

Jag gillar att Ewas böcker inte är så där gulligulliga och sockersöta utan att det även finns en underton av saker som berör, så som olika typer av kvinnoöden från tidigare epoker.
Vill du ha en bok att sträckläsa? Då ska du läsa Vaxade juveler och brända hjärtan det gjorde jag och jag njöt av läsningen, den är välskriven charmig och den gör mig glad. 

Mitt omdöme: Feelgood när den är som bäst. Tänd ljus, kryp upp i mysfåtöljen, drick varm choklad och njut. Bättre än så här blir det inte.

Från förlagets sida
Marika försöker febrilt få in lite jul i sin hyresstuga. Den nyinköpta adventsljusstaken sprider ett stämningsfullt ljus men pepparkakorna bränns i ugnen och huvudet är fullt av tankar.

Gjorde hon rätt som lämnade dottern och kärleken bakom sig? Och hur trivs hon egentligen med det nya livet, djupt inne i de småländska skogarna? En dag blir Marika bjuden på middag, vilket oväntat leder henne tillbaka i tiden, till 1800-talet och till en flicka som kämpar för att rädda sin familj från fattighuset.

Vaxade juveler och brända hjärtan är en varm berättelse om att man aldrig ska ge upp, hur kämpig tillvaron än kan verka. Boken är en fristående del i Huskvarnasviten, där även böckerna Manglade dukar och vikta servetter och Lånat silver och krossat glas ingår.
Tack till Historiska media och Ewa för att jag fick läsa.

Författare: Ewa Klingberg
Titlel: Vaxade juveler och brända hjärtan 
Utgiven avHistoriskamedia
ISBN: 9789175457123
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos


Lyssna 
Storytel - uppläsare Anja Lundqvist

Övriga titlar i Huskvarnaserien

 Del 2 Lånat silver och krossat glas (Blogginlägg)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar