tisdag 21 september 2021

Morden på Mörkö - Samuel Karlsson

Mina tankar
Hoppsan den här serien hade jag helt missat att läsa. Men se det blir det ändring på nu för tusan vilken bra bok! Jag är sannerligen glad att jag har tre kvar att plöja. 
Samuel! Vilken thriller, man hålls verkligen på halster i 363 sidor. Här gissas det vilt.
Vem, hur och varför? Du som läsare får hålla på att byta dina teorier ideligen och jag vill lova att inget är som man tror.

Bra miljöskildringar från Mörkö. Ett bra driv och ett språk som flyter på bra och man vill bara läsa en sida till.
Kanske lite väl många karaktärer inblandade. Det blev lite snurrigt ibland när man lyssnade vilket jag gjorde den här gången.

Och visst får man en känsla av Morden i Midsomer i den takten Samuel tar livet av innevånarna på ön så kommer det att bli brist på offer på sikt.

Jag vill absolut läsa mer om Jessica och livet på Mörkö! 
Boken

Jessica Jackson är polis i Västervik och får ärva ett gammalt nedlagt mejeri på (den fiktiva ön) Mörkö, där hon drömmer om att starta ett mikrobryggeri. Men när en död man flyter i land på ön grusas hennes planer. Efter en fest i bygdegården försvinner en ung kvinna. Allt tyder på att hon blivit utsatt för våld. Jessica var själv med på festen, men har inte någon klar bild över vad som egentligen hände. Allt hon minns är ett bråk mellan några invandrare och den försvunna kvinnan.

Eftersom hon känner till platsen dras Jessica snart in i den alltmer komplicerade polisutredningen. Och när ön blir isolerad efter en häftig storm står hon plötsligt helt ensam. Den idylliska fasaden briserar. Under ytan gror hat, svek och lögner. Öns invånare bär på en hemlighet värre än hotet från mördaren och om den avslöjas blir konsekvenserna förödande för alla inblandade ...

Med Morden på Mörkö bjuder författaren Samuel Karlsson på ett drama i bästa country noir-stil. Det här är första delen i serien om polisinspektör Jessica Jackson.


Författare: Samuel Karlsson
Titel: Morden på Mörkö
Utgiven av: Lind & Co
Omdöme: ✨✨✨✨

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar