torsdag 7 oktober 2021

I mördarens skugga - Samuel Karlsson


Mina tankar

Åter igen en bok där man hålls på halster ända tills de 383 sidorna är färdiglästa. 
Som i första boken byter jag teori flera gånger över vem och varför och det gillar jag när man får göra. 

Samuel beskriver miljöerna  på Mörkö ett bra sätt. Det är ett hiskeligt tempo och ett bra driv men jag tycker ibland att känns språket lite tunt och fattigt och det blir för mycket upprepningar och nästan lite förlöjligande av en del personer.

Jag rekommenderar dig att läsa del 1 först Morden på Mörkö för största behållning och jag vill i alla fall absolut läsa mer om Jessica och livet på Mörkö. Härligt att jag har två delar kvar.
Läs om del 1 - Morden på Mörkö

Boken 
Jessica Jackson är tjänstledig från sitt jobb som kriminalpolis och har stora framgångar med sitt mikrobryggeri i det gamla mejeriet på Mörkö men när hennes pappa Larry kommer tillbaka från USA blir allt plötsligt väldig komplicerat. Han är nämligen inte glad över förändringarna som skett i hemmet. Liksom i Morden på Mörkö tvingas Jessica än en gång avbryta tjänstledigheten när hon kastas in i ett intensivt spaningsarbete efter att det skett en serie brutala mord på ön.

Spaningsarbetet försvåras av att både prästen Mikael och pappa Larry visar sig ha kopplingar till offren. När det gäller Mikael finns det dessutom ännu en svårighet. Jessica vet nämligen att Mikael är oskyldig, men hon kan inte träda fram med den informationen utan att avslöja att hon är Mikaels hemliga älskarinna. Frågan är hur hon ska skydda honom. Ju närmare Jessica kommer sanningen, desto tydligare blir det att det är hon själv som är mördarens nästa offer.

Författare: Samuel Karlsson
Titel: I mördarens skugga
Utgiven av: Lind & Co
Omdöme: Pendlar mellan 3 och 4 ✨✨✨✨

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar