fredag 24 april 2020

Den franska fotografen - Natasha Lester


Som jag älskade den här romanen. Jag har lyssnat och läst den om vartannat. Isabelle Moreau läser den alldeles lysande.
Den franska fotografen är en roman om familjehemligheter, kärlek och mod. Den är skriven på en varmt och innerligt sätt som gör att man bara sveps med i handlingen. Ja, trots att den stundom är både ingående skildrat om kriget och dess hemskheter som mäns otrevliga attityder till de kvinnorna, de som är beredda att kämpa i krigets fasor, så känns den varm och vacker.


De perfekta miljöskildringarna från såväl Frankrike och Italien gör att jag känner mig som en i romanen som upplever allt på väldigt nära håll, så även med alla persongestaltningar som är på en otroligt hög nivå.
Boken är på 473 sidor men jag hade önskat mig minst 200 sidor till, jag ville inte att den skulle ta slut.

Sammanfattning: En bok som trollband mig från sidan 1 till sista meningen:
Välskriven, vacker och helt underbar. En av de bästa böcker jag läst i den här genren. Jag är mållös!
Jag hoppas innerligt att vi i framtiden får läsa mer från Natasha.


Handling
När Jessica Mays modellkarriär får ett plötsligt slut lyckas hon övertala tidningen Vogue att skicka henne till Paris som fotograferande krigskorrespondent. Hon är beredd att offra allt för att skildra krigets brutala verklighet, men soldaterna och de manliga kollegorna gör allt för att motarbeta henne.

Tre nyfunna vänner ger henne modet och styrkan att fortsätta. Journalisten Martha Gellhorn, fallskärmsjägaren Dan Hallworth och – framför allt – en liten föräldralös flicka som drömmer om en egen familj.

Sextio år senare anländer australiska D’Arcy Hallworth till ett vackert slott på den franska landsbygden. Hon har fått sitt livs uppdrag: att kurera en samling foton tagna av en berömd men bortglömd fotograf. Veckorna på slottet kommer att förändra hennes liv för all framtid …

Tack Bazar och Jenny för att jag fått läsa denna härliga bok.

Författare: Natasha Lester 
Titlel: Den franska fotografen 
Utgiven avBazar förlag
ISBN:9789170285462
Betyg: 5🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus Adlibris
Storytel:  Isabelle Moreau
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig 

2 kommentarer: