torsdag 21 oktober 2021

Jordoffer - Helén Wigh

 

Mina tankar
För inte så längesedan läste jag Järnmärkt av Helén  Och blev helt såld på den berättelsen. Hu när Helén släppte nästa bok hade jag rätt så höga förväntningar på boken Jordoffer.Och inte blev jag besviken! Den är faktiskt snäppet bättre än förgående bok. ( de är fristående från varandra så kan läsas i vilken ordning som helst.

I den här spänningsromanen får vi läsa om svek, hemligheter och förföljelse i två parallella historier. Den ena är daterad till 1940 talet och den andra i nutid.
Det är en skildring av hur kontroll och makt ställs mot frihet och kärlek och precis som i Järnmärkt så finns det en hel del mörker, familjehemligheter och orättvisor.
Jag tycker att Helén får i hop de två parallella historierna på ett briljant sätt och slutet var för mig helt oförutsägbart. 

Jag kan bara säga hatten av till din uppföljare Helén, nu väntar jag på din nästa bok och hoppas verkligen att jag kan komma på releasen då 💜
Tack för recex.
 

Boken 
Mörkt och fantasi eggande om svek och förföljelse

Med familjens sommarstugenyckel i ena handen och en väska i den andra flyr Kate storstaden och sitt liv i de mer glamourösa kretsarna. I den värmländska skogen hoppas hon bli fri från den före detta pojkvännens hårdhänta kontroll och sin egen paralyserande rädsla. Medan blåmärkena sakta bleknar försöker hon få grepp om den nya tillvaron.

Men lugnet hon trodde sig ha funnit i den nya bostaden ställs på ända när två kroppar upptäcks nedgrävda på tomten. De håller fortfarande om varandra, som ett älskande par även efter döden. Intill dem ligger en medaljong och det vackra smycket väcker Kates nyfikenhet. I hopp om att få ytterligare ledtrådar till vilka de döda är undersöker hon tomtens alla byggnader - även uthuset som stått igenbommat under alla år. Där kliver hon in i vad som verkar vara en bostad från en svunnen tid, där porslinet fortfarande står kvar på bordet. Och i bokhyllan finner hon en dagbok daterad 1947 som leder henne tillbaka till ett smärtsamt öde. Kate inser att mycket står på spel - då liksom nu.

Titel: Jordoffer
Författare: Helén Wigh
Ljudbok: My Holmsten
Förlag: Historiska media
Mitt omdöme: 🔅🔅🔅🔅🔅

Bokus - Jordoffer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar