torsdag 21 oktober 2021

För barnets bästa - Anna Welin


Mina tankar

För barnets bästa är en otroligt viktig bok som inte kommer att lämna dig oberörd. Den väcker massor av känslor inom mig såsom ilska, sorg och frustration.
Anna Welin beskriver på ett tydligt och mycket naket sätt hur det kan gå till när ett barn far illa och föräldrarna inte klarar av sitt barn. 
Jag kan känna stor trovärdighet i Annas sätt att beskriva karaktärerna samt hennes enkla sätt att 
förklara hur socialtjänsten fungerar. 

För barnets bästa är en berättelse om hur viktig en varm och kärleksfull familj är för alla barn. Den är stark, jobbig men ack så värdefull att läsa.
Det här är en bok som är svår att lägga i från sig när man väl börjat och det var länge sedan jag kände mig så här berörd av en bok . 
En berättelse som borrat sig in i mitt medvetande och som kommer att stanna kvar där länge. 


Boken

En drabbande roman om en liten flicka och de vuxna i hennes närhet. Saga är bara sex månader gammal när hon omhändertas av socialtjänsten. En granne hittar henne i en barnvagn under en balkong, övergiven och undernärd.


Bara några våningar ovanför försöker hennes mamma begå självmord. Sagas föräldrar är nätt och jämnt vuxna och har redan upplevt mer våld än de flesta gör under en livstid. De är absolut inte rustade för att ta hand om ett litet barn.

Socialarbetaren Rita får fallet på sitt bord. Trots att hon sett många svåra ärenden påverkar den lilla flickans öde henne djupt. Hon lyckas placera Saga i ett familjehem som genast tar henne till sig. För första gången får den lilla flickan uppleva trygghet.

Månaderna går. Sagas mamma har överlevt självmordsförsöket, och föräldrarna är inte säkra på att de vill ge upp sin dotter. Det är starten på en smärtsam process där inget är svart eller vitt.

Tack för recex.

Författare: Anna Welin
Titel: För barnets bästa 
Ljudbok - Philomène Grandin
Utgiven av:
 Norstedts förlag
Omdöme:  💜💜💜💜💜
Bokus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar