söndag 24 mars 2019

Tårpilens år - Lupina Ojala

Tack  Catoblepas förlag för recex

Tårpilens år är en fantasy med magiska inslag och ibland får jag en känsla av en gammal klassisk saga.
Jag är ingen person som läser fantasy så ofta men jag gillar Tårpilens år. Det är en fin episk historia, d
en är vackert skriven som en klassisk fantasyberättelse. Den utspelar sig i en medeltida värld med magiska inslag och med allt som ska finnas däromkring.
Det finns en hjälte, spännande karaktärer och i centrum utspelar sig en kamp mellan gott och ont. Lupinas sätt att skriva den här berättelsen på gör att den aldrig blir seg eller tråkig.

Bild från yddrios.se

Handling
Som barn separeras Disa från sin mor och växer upp hos fosterföräldrar i en enslig bergsby. En dag blir hon anklagad för att bruka den förbjudna kraft den gamla tidens tempelväkterskor behärskade. Hon tvingas ge sig av därifrån och flyr söderut. På vägen träffar hon Lue, en ung weloi, som hon slår följe med. På grund av sitt ursprung är även han utstött från de jordfasta människornas värld och lever precis som alla av sitt folk som vägfarare.

När Disa sedan släpper lös krafter hon inte förstår är det inte bara hon själv som blir skrämd. Rikets Härskare förnimmer hennes gåva och sänder ut sin närmaste man för att söka efter henne. I Härskarens rike är det enbart han själv och hans underlydande besvärjare som tillåts bruka magi.

Författare: Lupina Ojala
Titlel: Tårpilens år
Utgiven avCatoblepas förlag
ISBN:9789188183125
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar