måndag 11 mars 2019

Feelgood deckare från Östermalm

Helen Sjömans debut roman, Östermalm - rivieran, tur och retur, är encharmig feelgood i ett litet långsammare tempo än vad jag är van med men det är helt ok, för innehållet är bra och storyn håller finfint. Kanske jag hade önskat ett något snabbare tempo men jag lovar det är en bok som stannar kvar och nu ett år efter jag läste den så kan jag komma på mig själv att jag går och tänker på den. Det anser jag är ett bra betyg till en bok.

Språket flyter på bra men kanske det juridiska språket kanske skulle kunna minskas för att jag ska få ett bättre flyt i läsningen. I de sista kapitlen börjar det ta bättre fart och då händer det saker vill jag lova.
Vill du ha en lättläst ganska tunn bok som både är feelgood och har lite spänning så passar den här mycket bra.
En bra debut av Helene. Tack för att jag fick läsa din fina bok. 


Handling

Pauline letar efter en etta, som kan förvandlas till en tvåa och den måste ligga på Östermalm i Stockholm. Att den ruskigt attraktive Lorentz är gift får bli ett senare problem, men nu har även Mr Perfect i form av Didrik oväntat kommit med i bilden. Och under bad- och shoppingsemestern i Nice inträffar ett mystiskt dödsfall. Pauline har mycket att fundera över, förutom sitt juristjobb, men har lyckligtvis både underbara vänner och sin härliga familj vid sin sida.

I feelgood-deckaren Östermalm-Rivieran tur och retur får vi följa Pauline under tre intensiva veckor med spännande dejter, massor av kompisar, kul shopping och hektiska arbetsdagar som jurist. Där ryms också en rad intressanta relationer, lägenhetsjakt och ett mord.

Helene Sjöman är uppvuxen på Östermalm i Stockholm, bor alltjämt där och har även anknytning till Nice. Hon älskar att spendera tid med sin stora familj. Till vardags arbetar hon som förbundsjurist och har skrivit boken Arbetsrättens begrepp, A-Ö, tillsammans med en kollega. Östermalm-Rivieran tur och retur är Helenes debutroman.

Vill du läsa ett smakprov ur boken? Här hittar du det.


Författare: Helene Sjöman
Titlel: Östermalm - Rivieran, Tur och retur
Utgiven av: Jureförlag
ISBN:9789172237346
Betyg: 4🌟🌟🌟
🌟
Finns hos
Bokus
Adlibris

Läs även andra bloggar om bokenbokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar