måndag 11 mars 2019

Feelgood deckare från Östermalm

Helen Sjömans debut roman, Östermalm - rivieran, tur och retur, är en bok som jag inte riktigt fastnade för. Visserligen är språket ok och det flyter på bra men det är någonting som inte fungerar för mig. Kanske det beror på att jag inte alls känner mig hemma i de juridiska termerna och de olika överklassmiljöerna och mycket av berättelsens fokus ligger där. Eller så är det att storyn inte kommer framåt. Men sedan helt plötsligt, de sista kapitlen börjar det ta fart och hända saker, och då gillar jag boken bättre. Vill du ha en lättläst ganska tunn bok som både är feelgood och har lite spänning så passar den här mycket bra.

Handling
Pauline letar efter en etta, som kan förvandlas till en tvåa och den måste ligga på Östermalm i Stockholm. Att den ruskigt attraktive Lorentz är gift får bli ett senare problem, men nu har även Mr Perfect i form av Didrik oväntat kommit med i bilden. Och under bad- och shoppingsemestern i Nice inträffar ett mystiskt dödsfall. Pauline har mycket att fundera över, förutom sitt juristjobb, men har lyckligtvis både underbara vänner och sin härliga familj vid sin sida.

I feelgood-deckaren Östermalm-Rivieran tur och retur får vi följa Pauline under tre intensiva veckor med spännande dejter, massor av kompisar, kul shopping och hektiska arbetsdagar som jurist. Där ryms också en rad intressanta relationer, lägenhetsjakt och ett mord.

Helene Sjöman är uppvuxen på Östermalm i Stockholm, bor alltjämt där och har även anknytning till Nice. Hon älskar att spendera tid med sin stora familj. Till vardags arbetar hon som förbundsjurist och har skrivit boken Arbetsrättens begrepp, A-Ö, tillsammans med en kollega. Östermalm-Rivieran tur och retur är Helenes debutroman.

Vill du läsa ett smakprov ur boken? Här hittar du det.

Författare: Helen Sjöman
Titlel: Östermalm - Rivieran, Tur och retur
Utgiven avJureförlag
ISBN:9789172237346
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar