tisdag 19 mars 2019

Feelgood roman - Fingal Olsson och hans sällsamma katt - Cathy Catarina Söderqvist


Om du vill ha en riktigt underhållande, gripande och helt underbar bok om hur ny vänskap kan uppstå över generationer, så ska du läsa, Fingal Olsson och hans sällsamma katt
Bella, Fingals nya granne, skakar om Fingals inrutade rutiner och han funderar över vad de egentligen ska ha för utbyte av varandra? Men det uppstår en djup och innerlig vänskap som har oväntat i beredskap för dem.  
Jag gillar författarens grepp att låta katten Harald inta ett berättarperspektiv och det får mig att skratta många gånger när jag lyssnar på boken. En bok som jag blev väldigt glad av, det är en jättefin historia som jag inte ville skulle ta slut. Jag har lyssnat på boken, Emil Rehnström är uppläsare och jag gillar hans sätt att läsa den.

Läs även del 2 som heter Fingal Olsson, Harald och kärleken läs om den i annat inlägg.Handling
Fingal Olsson är sjuttiofem år, men känner sig som nittiofem. Han lever stillsamt tillsammans med sin katt Harald och citerar ofta Tage Danielsson för att trösta sig själv. En dag avlider hans granne och nära vän. Efter det blir ingenting sig likt. Den första skälvande förändringsdagen infinner sig när Bella Bellanoy ska flytta in och ta över grannens lägenhet. Fingal undrar vad han ska kunna ha för utbyte av en sådan ung granne.
Han försöker skrämma iväg henne genom att berätta en hiskelig historia, men det går inte som han tänkt. När han får syn på Bella är det som om hans hjärta stannar och tiden vrids tillbaka till en händelse i hans liv som han förträngt.
Trots åldersskillnaden mellan Fingal och Bella, uppstår en varm vänskap som de båda lever upp av. Undantryckta slumrande minnen vaknar till liv hos Fingal och deras vänskap vävs samman till band som ingen av dem kunnat förutse.

Författare: Cathy Catarina Söderqvist
Titlel: Fingal Olsson och hans sällsamma katt
Utgiven avWhipmedia
ISBN9789188265708
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Lyssna 
Storytel

Bild från sword.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar