torsdag 14 mars 2019

Maria Wern - Gotlands bästa polis

Anna Janssons senaste bok, Mitt hjärta är ditt får du det bästa från Gotland och dessutom en spännande deckarhistoria. Som vanligt leverera Anna, en ny bra berättelse som tar upp ett viktigt ämne och såklart med Maria Wern i huvudrollen. 

Intrigen i boken har stora likheter med de tidigare böcker i serien, och följer samma mönster. Jag får det jag förväntar mig och det kan också vara en trygghet, Maria Wern är och förblir Maria Wern. Den har en viss spänningsnivå och är absolut underhållande. Anna Jansson skriver charmigt med humor och livserfarenhet. 
Jag har lyssnat på boken och det är Marie Richardson som läser den på storytel och hon gör det riktigt bra. 

Handling
Vems är tältet på Norderstrand? Från sitt fönster ser ett medelålders par en man sätta upp ett tält nära vattnet. Han kommer dit ofta, varje gång med en ny kvinna vid sin sida. Är de där frivilligt? Maria Wern har fullt upp med ett försvinnande. Hjärtsjuka Cecilia har varit borta i flera dagar utan sin medicin att hitta henne är en kamp mot klockan. Tyvärr ökar listan på misstänkta ju fler de förhör.

Marias kollega Per Arvidsson har drabbats av en tragedi. Hans sexåriga dotter Wilma är svårt sjuk. Om hon inte får ett nytt hjärta kommer hon inte att överleva. Det får Arvidssons exfru att överväga andra och olagliga sätt att hålla sin dotter vid liv. Trådarna knyts överraskande samman och Maria Wern inser att den hon letar efter hela tiden befinner sig ett steg före. Kommer hon att ta reda på sanningen innan det är försent?

Läs Maria Wern böckerna i rätt ordning, det finns 20 stycken, du hittar alla på sidan om Maria Wern

Författare: Anna Jansson
Titlel: Mitt hjärta är ditt 
Utgiven avNorstedts
ISBN:9789113091921
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Lyssna 
Storytel
Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar