fredag 29 mars 2019

Fantasy för unga vuxna - Stenbrons hemlighet

Vilken fin debut du gör Johan, tack för recensionsexet och att jag har fått läsa en helt fantastisk fantasybok! Jag ser fram emot del 2 


Stenbrons hemlighet är en härlig bok om Agnes och hennes farmor som kan resa i tiden genom att gå igenom vid en plats med ett silverhandtag som finns under den vackra stenbron.  Det är en fantasy berättelse som är skriven för unga vuxna men som även fungerar utmärkt att läs som vuxen. Jag vet att jag hade älskat den här boken när jag var ungvuxen, för den har ett målande språk som gör att min egna fantasi tillåter mig att se de olika figurerna framför mig. Dessutom levererar den mycket mystik och spännande karaktärer. Ett stort plus är kartan och persongalleriet i som finns med för i bland kan det bli svårt att hänga med i alla olika karaktärer. Allt i boken känns helt rätt, allt finns, exakt så som det ska vara i den här genren. 
Var hälsad, du dotter av en annan värd. vi har väntat på dig sedan tidens början. När du inträdde i vårt sinne, när du och din släkting anlände till Thule gick det ett sus genom tidsalltet man sjöng din lovsång. (S.231)

Provläs boken här

Handling
I sin säng hemma i Bromma vaknade Agnes med ett ryck, något hade väckt henne. Försiktigt smög hon fram till fönstret och kikade ut bakom gardinen. Mörkret var kompakt. Något gult glimmade till bakom den lilla syrenbusken. Vad var det? Agnes blundade en kort stund och öppnade sedan ögonen igen. Det gula skenet var borta.
I Nazarien gick den mörke despoten omkring i sitt svarta palats. Naz-Halham var ursinnig. Än en gång hade hans utsände misslyckats, men den här gången skulle han få sitt straff. Imorgon skulle Naz-Halham personligen skära ut hjärtat ur mannens bröst och offra det. Den allt mer vansinnige kungen fick ett demoniskt leende på sina stela läppar. 
Stenbrons hemlighet är den första delen i serien Sägnen om Amornia. En spännande och fantasieggande berättelse om kungar, magiker, gudar och en helt vanlig flicka som får vara med om en resa som ingen annan. 
Författare: J.F Wren
Titlel: Stenbrons Hemlighet - Sägnen om Amornia
Utgiven avWhipmedia
ISBN:9789188813800
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos

Finns som hörbok på Storytel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar