måndag 18 mars 2019

Barnböcker för de små

Jag och mitt barnbarn Joseph har haft en mysig stund tillsammans när vi läst de här underbara böckerna som jag fått som recensionsex. Tack till Lilla Piratforlaget.Godnatt allihop av Chris HaughtonISBN 9789188279828
En charmig och underfundig godnattsaga som handlar om den lilla björnen som inte vill sova... Solen går ner och alla är sömniga. Mössen är sömniga, hararna är sömniga och rådjuren är sömniga. Till och med Stora björn är sömnig.
– Men jag är inte sömnig, säger Lilla björn. 
Josephs tankar: När jag och lilla J 1 år och 2 månader läste den här vill han börja om hela tiden, det verkade på honom som han vill ge den här boken ett mycket bra betyg. Den är greppvänlig för små barnhänder.
Mina reflektioner:Chris är en av de mest internationellt uppmärksammade bilderboksskaparna idag och med den här boken har han skapat en riktigt mysig godnattsaga. Dessutom har han de klassiska greppen som barn gillar, upprepningar för nya moment, som när det kommer nya djur, och nya färger. 
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟

Bilar på väg av Hanna Albrektsson ISBN:9789188279927

Mitt betyg och Josephs betyg: En helt underbar bok om bilar som har så många roliga detaljer i bilderna. Man kan prata hur länge som helst om varje bild och dessutom hittar man nya saker nästa gång man läser boken. Färgerna i boken är ett extra plus och att sidorna är stryktåliga. Den här boken blev oerhört populär och läses flitigt av Joseph som nu fått den med sig hem.

Bilar, bilar, bilar i kö! Vart är de på väg? Och vem kommer först fram till målet? Här får du upptäcka alla slags bilar, från taxin till cement­blandaren – en fiffig småbarnsbok för de yngsta fordonsfantasterna! (lillapiratforlaget)
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟 


Den hungriga fisken av Sara Gimbergsson ISBN:9789178130252
Fisken är hungrig. Jättehungrig. Men vad smakar gott? Krabba? Mussla? Den hungriga fisken smakar sig fram genom det stora havet. Men där finns andra som också är hungriga. (lillapiratförlaget)Alla miner på fiskarna är obetalbara, jag tror jag skrattade lika mycket åt dem som mitt barnbarn.
Minspelet beskriver allt om hur de olika sakerna smakar. Det är en rolig och mysig bok som vi gärna läser om och om igen.

Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar