söndag 10 mars 2019

Spännande thriller - Som nitroglycerin - Frida Moisto

Vill du uppleva spänning och en bra story? Vill du ha fart och att det stundtals är rått och brutalt? I så fall ska du läsa Som nitroglycerin.
Vilken fantastisk debut, boken är en välskriven bladvändare, som du bara måste läsa ett kapitel till, för att sedan inse att du läst 200 sidor. 

Tack till Bokfabriken för recensionsex.
Huvudpersonen, kriminalkommissarie Lisa Engströms karaktär är en kvinna som är lite som en pitbullterrier, hon viker sig inte för något, och hon retar gallfeber på en och annan kollega. Den här boken är bra, riktigt bra till och med! Handlingen ger läsaren mycket spänning och dessutom erbjuds många oväntade vändningar och det är rent omöjligt att klura ut exakt hur det hela ska sluta. Det kallar jag en bra thriller. Katt och råtta ända till slutet.
Det enda jag kunde varit utan är alla sjukhustermer i slutet av boken, jag tycker inte att de tillför speciellt mycket till själva storyn.
Boken rekommenderas varmt och jag ser verkligen fram emot att läsa fler av Fridas böcker och som tur är kommer uppföljaren redan hösten 2019.
💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥

Handling
När Niklas Bromander, känd som djävulens advokat, påträffas död i ett garage i centrala Jönköping får kriminalkommissarierna Lisa Engström och Sten Johansson fallet på sitt bord. Fallet skaver eftersom Niklas Bromander några år tidigare fått en polismördare frikänd. I samma veva försvinner Bromanders äldsta dotter spårlöst. Lisa Engström, som trots sin unga ålder är ökänd inom poliskåren för sitt heta temperament, är den enda som högt uttalar orden alla på polishuset egentligen känner – att Niklas Bromander bara fått det han förtjänat. Snabbt inser utredarna att allting inte är som det ska i den välutbildade, högpresterande familjen. När bilder på en fastbunden naken Hanna Bromander plötsligt dyker upp drar jakten  igång på allvar. Ganska snart vänds misstankarna mot en samtalsgrupp för utsatta kvinnor. Är det någon av kvinnorna som kräver hämnd? Eller ligger hotet närmare än så?

Nyfiken på boken?
Läs första kapitlet på provlas.se


Författare: Frida Moisto
Titlel: Som nitroglycerin
Utgiven avBokfabriken
ISBN:9789178351589
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se
Finns som hörbok på Storytel


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar