torsdag 1 juli 2021

Knappt en droppe blod - Carin Hjulström


 Mina tankar

Läs gärna Bara ett litet mord först, då Knappt en droppe blod handlar om samma personer.
Det här är boken för dig som gillar oblodiga pusseldeckare som är åt feelgood hållet.
Med en härlig träffsäkerhet när det kommer till såväl miljö- som personskildringar skildringar blir den här boken nästan filmisk. 
Förutom att följa lösningen på mordet så fortsätter vi att hänga med Siri och Anton samt lokalpolisen Olle från förra boken.
Den här boken är inte en ryslig spänningsroman men den den puttrar på och diverse familjehemligheter ligger och lurar i bakgrunden i bakgrunden och som kommer upp i ljuset under bokens gång.

Du får en lugnt berättade bok med lite spänning men mest mysighet med en touch av humor.
Tycker nog att den här delen är bättre en del ett och jag hoppas att det blir fler böcker av  i denna serien.

Boken

Ond bråd död i slottsmiljö möter oss i Carin Hjulströms cosy crime-serie ”Säbyholms gröna fingrar”. I denna fristående andra del får vi med hög igenkänning, humor och även svärta följa skådespelerskan Siri Ehrensvärd, som nyligen bytt Dramatens stora scen mot livet på landet. Där driver hon vid Mälarens vatten en plantskola med sin brorson Anton – föräldralös, tidigare ungdomsbrottsling. När en äldre man hittas död, förmodligen mördad, på kyrkogården intill sin hustrus grav kopplas lokalpolisen Olle Magnusson in på fallet, och i sökandet efter en mördare får han hjälp av Siri. Den döde, advokaten Isak Beyer, visar sig ha haft inblick i hittills okända dokument och händelser ur det förflutna som till mångas förtret nu riskerar att avslöjas.

Författare: Carin Hjulström
Titel: Knappt en droppe blod
Utgiven av: Bokförlaget Forum
Betyg: 4💙💚💛💜

Ljudbok - Gunilla Nyroos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar