tisdag 27 juli 2021

Er tredje man - Denise Rudberg


Mina tankar
Denise Rudberg tillhör verkligen en av mina absoluta författare. Hon kan konsten att med sitt språk, sina miljöbeskrivningar och härliga personporträtt hålla mig fastnaglad från start till mål. Jag har läst och lyssnat på alla tre böckerna i den här serien som heter Kontrahenterna - serien.
Det jag verkligen gillar med den här serien är nog den fina mixen av historia och vardagsrealism.
Dessutom känner jag att det ligger mycket research bakom alla tre böckerna vilket gör dem väldigt trovärdiga. Vi får på ett proffsigt sätt en fin känslan av hur det var att leva på den tiden som Kontrahenterna utspelar sig under.
Jag kan till och med känna hur jag är en del av dessa människor. De har blivit min nya familj, från förr och jag känner hur jag hänger med dem på de olika platserna. 

En intressant och bra bokserie ur ett kvinnoperspektiv  men även ur det historiska perspektivet som beskriver allt från matransonering till mensbindor. 

Läs böckerna från början och i rätt ordning, för att på bästa sätt följa med i de tre kvinnornas liv. 
Hur ska man orka vänta på nästa del...
Nu väntar jag med spänning på nästa bok om Marianne Jidhoff som är min absoluta favoritkaraktär. Har du inte läst dem? GÖRT!!!

Dom två första böckerna heter  Det första chiffret  och En andra allians - Denise Rudberg

  

Boken
Tre kvinnor. Ett krig. En kod att knäcka. Kontrahenterna-serien är en hyllning till förra seklets kämpande, starka kvinnor.

Elisabeth, Signe och Iris påverkas alla av krigets nya spelplan. Det är sommaren 1941 och den svenska neutraliteten sätts i gungning när en tysk konvoj sänks utanför Ölands kust.

Genom ett annorlunda äktenskap hoppas Elisabeth vinna självständighet. Dock sätts friheten på prov efter att hon handplockas till en delikat befattning med den egna integriteten som insats. Signe utvecklar sin relation med professor Nils Svartström samtidigt som hon lägger stort fokus på sin möjlighet till utbildning. För Iris är krigets ytterligheter en realitet och spänningarna mellan hennes personliga kopplingar till både nazister och judar gör hennes tillvaro osäker.

På Karlaplan 4 pågår arbetet för fullt och klisterprinsessorna tampas med både kodknäckning och privata angelägenheter i takt med att kriget kryper allt närmare Sveriges gr
änser.

Titel: Er tredje man
Författare: Denise Rudberg
Ljudbok: Marie Richardsson
Förlag: Bookmarkförlag

Omdöme: 4 💙💙💙💙

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar