onsdag 21 juli 2021

Stilla vatten, Aldrig glömma - Britt Peruzzi

 


Mina tankar

Dessa är spänning åt det lite snällare hållet. Inte så brutala, inte så mycket blod men desto mer mysiga miljöer, mat och dryck som lockar.
Och jag som aldrig varit på den franska rivieran känner nu ett starkt behov av att åka dit.

Jag kan dock tycka att det blev många franska namn att hålla ordning på och då jag inte kan någon franska så störde det mig ganska mycket och flera gånger tappade jag bort mig. 
Jag lyssnade på första boken och läste den andra och jag tror att för mig så var nog läsning att föredra. Då kunde jag bläddra tillbaka när jag förvirrade mig bland de franska namnen och termerna.

Böckerna

Aldrig glömma är den första boken i serien om kriminalkommissarie Alda Luppi
Fukten från den nordafrikanska siroccovinden har Franska rivieran i sitt grepp när en kvinna hittas mördad i en bergsby ovanför Nice. Först på plats är kriminalkommissarie Alda Luppi som precis återvänt i tjänst efter en nervsjukdom. Sällsynt, smärtsam och nära att förgöra henne. Utredningen påverkas av hettan, rädslan för återfall och oväntade motgångar. Under en intensiv vecka grumlas kommissariens omdöme i takt med att kustens vackra fasad krackelerar. Till slut återstår bara en fråga: Hur långt kan man fly innan minnena hinner ikapp?


Stilla vatten
är andra delen i Rivieran-serien om kommissarie Alda Luppi vid polisen i Nice, en mustig kriminalroman om skuld och eget ansvar. En man hittas mördad på den världsberömda stranden i Änglarnas bukt, bland badgäster och lekande barn. Ändå finns det inga vittnen till det brutala brottet som lamslår kusten under årets mest intensiva turistvecka.

Alda Luppi avbryter sin semester och dras in i en komplicerad utredning som blottlägger hänsynslösheten i fastighetsbranschen. Spåren leder till en period i historien som präglades av solidaritet men också odlade en av mänsklighetens mörkaste sidor: girighet. Till slut återstår bara en fråga: Hur länge kan ett sår lämnas öppet innan hämnden börjar gro?

Titel: Stilla vatten, Aldrig glömma
Författare: Britt Peruzzi
Förlag: Bazarförlag
Ljudbok: Gunilla Leining
Omdöme: 3 💙💙💙

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar