tisdag 20 juli 2021

Som i ett vykort - Sofia Rutbäck - Eriksson


Mina tankar

Vilken debut du gör Sofia. Du har verkligen lyckats med en feelgood som ger oss läsare allt en feelgood ska innehålla. 
Kärlek och sorg, förvecklingar och humor. Ett målande språk och ett härligt persongalleri som är så där lagom stort. 
Din finkänslighet när du beskriver relationen mellan dotter och far men även hur du vågar angripa ett stort och känsligt ämne, demens.
För mig blir det en resa tillbaka i tiden och igenkänningsfaktorn är riktigt hög. Du är riktigt träffsäker med såväl problematiken men även i de fina och glada stunderna när man är anhörig till en dement person. Precis som jag hade det med min mamma så är det skratt varvat med sorg och bedrövelse men du gör det så fint.

Det här är verkligen en underbar feelgood som skildrar familjerelationer och en bys kamp för sin överlevnad. 
Missa inte Sofias starka debut, hatten av för dig. Jag kommer att bära med mig denna bok länge! Den berör och väcker tankar. Man vet aldrig vad livet kommer att erbjuda, så fånga dagen och lev.


Boken

Efter en lång tids frånvaro återvänder Ida till sin vykortsliknande hemby, men där är inget som det brukade vara. Hennes förr så ordningsamma pappa, Sten, är som förbytt och den lokala besöksnäringen har blivit utkonkurrerad av ett osmakligt tomteland i tornedalska Santajärvi.
En lösning på problemet är att bygga ett hotell i byn, men den charmiga entreprenören Emil håller både byn och Idas känslor på halster.

Allteftersom tiden går dras Ida längre in i kampen för att rädda det lilla samhället, samtidigt som hon till varje pris måste hjälpa sin pappa. Men hur stöttar man någon som inte ser sitt eget behov av hjälp?

Som i ett vykort är en feelgoodroman om familjerelationer och en liten bys kamp för överlevnad i den norrbottniska idyllen.Titel: Som ett vykort
Författare: Sofia Rutbäck - Eriksson
Förlag: LBförlag
Ljudbok: Maria Robertsson
Omdöme: 5 💜💛💚💙💗

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar