torsdag 1 juli 2021

Bara ett spel - MalinTunberg Schunke

 


Mina tankar
Nu har Malin gjort det igen, Den här gången får vi en riktigt spännande bok som tar upp viktiga sidor från en sport som många gillar. Fotboll.
Den handlar om pengar och hänsynslöshet. Den handlar om svek och massor av girighet. Men vi får också se andra sidor såsom vänskap, kärlek och att ha stor drömmar. 
Som jag även tidigare skrivit i mina tankar om Malins böcker så gillar jag att boken har rappa korta och lättlästa kapitel. Min inte minst viktigt en hållbar story.

Man kan känna att hon är påläst och att det ligger mycket research bakom. Hög trovärdighet  genomsyrar alla Malins böcker.

Dessutom besitter hon en enorm förmåga att på ett makalöst sätt knyta i hop alla trådar och det utan att hamna i någon svacka.
Hatten av igen! Lysande!
Gillade trots allt de två förra bättre kanske det beror på fotbollssnacket. Kanske det är ett minus för mig som inte gillar fotbolls så värst mycket. 

  Boken
Ett exklusivt party på en yacht i Stockholms skärgård slutar i dramatik. Kort därefter kontaktar någon Eurojust i Haag och läcker hemlig information om grova brott i en känd fotbollsklubb i London. Spåren leder in i en värld av pengar, glamour och framgång, men när den svenska åklagaren Esther Edh och hennes italienska chef Fabia Moretti börjar att nysta i fallet ställs de mot mäktiga och skrupellösa motståndare. Vem är egentligen uppgiftslämnaren och vilka motiv har han? Bakom fasaden pågår ett dunkelt och livsfarligt spel med andras liv som insats.

En roman om makt, svek och girighet i en värld där brottslingar bara har en regel: att det inte finns någon regel. Det är samtidigt en drabbande berättelse om en stark vänskap och om den stora drömmen att lyckas. Och om hur längtan efter kärlek kan göra dig blind.

Bara ett spel är den tredje fristående delen i serien om Esther Edh och Fabia Moretti och deras kamp mot internationell brottslighet.


Författare: Malin Thunberg Schunke
Titel: Bara ett spel
Ljudbok: Mirja Turestedt
Utgiven av: Piratforlaget
Betyg:4 🏆🏆🏆🏆


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar