fredag 23 juli 2021

En kväll i juni - Anna Lönnqvist

Mina tankar
Hur bra var den här? Jag vet inte hur jag ska sätta ord på känslorna jag hade under den här fantastiska boken. 
Den var en av de bästa feelgood böcker jag läst och absolut Annas bästa so far. 

Jag sögs in i berättelsen från första sidan och sedan blev det sträckläsning blandat med lyssning på storytel när hunden behövde ut på sina rundor.
Anna skriver med känslor som berör. Härliga miljöskildringar och mysiga personporträtt. Jag har väldigt lätt att se bilder framför mig och då är det en bra berättelse.

Boken har allt en bra feelgood ska ha. Den är charmig, mysig och ger mig underbar läsning med korta kapitel och med bra driv.
Du får dessutom kärlek, familjehemligheter och en hel det förvecklingar.
En kväll i juni hamnar  på min topplista för böcker i feelgood genren under 2021.
Jag tokgillar den. LÄS!
Boken

En känslosam berättelse om förlorad kärlek, svåra livsbeslut, om att våga stå upp för sig själv och tro på en andra chans. 

Ella och Ben träffas en junikväll 2007 utanför Gröna Lund. Efter en oförglömlig kväll tillsammans, skiljs de åt, men är säkra på att de snart kommer att ses igen.

Tolv år senare lever Ella i en trygg relation med sin barndomsvän Leon. Hon jobbar som frilansskribent och har precis fått ett erbjudande om att spökskriva biografin om den legendariska, men komplicerade, Fredrika Bergh en av Sveriges mest framstående näringslivskvinnor.

Ella har aldrig glömt kvällen med Ben, så när han överraskande dyker upp på Fredrikas gods, ställs hennes tillvaro på ända. Men hon är fast besluten att en kväll för så länge sedan inte förändrar något.

Men ju längre hon kommer i arbetet med boken om Fredrikas liv, desto mer osäker blir hon på sitt eget. Ska hon göra samma misstag som Fredrika en gång gjorde, eller våga släppa alla förväntningar och leva för sin egen skull?

Författare: Anna Lönnqvist
Titel: En kväll i juni
Utgiven av: Norstedts förlag
Omdöme: 💛💛💛💛💛
Ljudbok: Sofia Berntson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar