måndag 5 juli 2021

Skyddsängeln - Sofie Sarenbrant


Mina tankar

Vissa karaktärer har nästan blivit som en familj. Så är fallet när det kommer till  Emma och Nyllet i Sofies spännande serie. 
Hennes sätt att skriva ur ett personligt perspektiv men även ur ett spänningsperspektiv i deras arbetsrelationer är riktigt bra.
Som vanligt sugs man in i den här boken och storyn är spännande och drivet helt ok. Spänningen byggs upp under hela berättelsen och jag får en känsla av olust och obehag och som vanligt bjuds vi på en cliffhanger...

En bok som berör både psykisk ohälsa och missbruk, ämnen som är väldigt aktuella och ytterst tunga. En bra bok.
Spänningen är som vanligt av den obehagliga krypande sorten men jag saknar något, allt känns för igenkännande på något vis.

Precis som boken före så tycker jag att själva historierna påminner för mycket om varandra. Jag blir inte överraskad längre, det är hela tiden same same. Ok visst det är ok och jag vet vad jag får men kanske dags att utveckla serien eller hitta på något nytt?

Som vanligt med Sofie så vet du att du får en lättläst, underhållande och bitvis riktigt spännande historia som går snabbt att läsa. Så trots en liten svacka enligt mig så är den värd att läsa, en härlig bladvändare nu på semestern.
Stort + till det otroligt vackra omslaget.


Boken

Körsbärsträden står i full blom, men kriminalinspektör Emma Sköld kan inte glädjas över den annalkande påsken. Sju månader har gått sedan en nära kollega försvann spårlöst före en rättegång. Hon är fast besluten om att hitta honom, död eller levande.


Samtidigt som polisen lyckas gripa indrivaren som sist såg kollegan i livet, får Emma ett oförklarligt mord på halsen. En äldre man hittas död på ett ödelagt mentalsjukhus. Men det är när hans identitet framkommer som hon blir besatt av att lösa fallet.

Skyddsängeln är den nionde boken i den omåttligt populära deckarserien om kriminalinspektör Emma Sköld. Liksom tidigare delar har innehållet en stark koppling till aktuella samhällsproblem. I Skyddsängeln utforskas ämnen som ensamhet, missbruk och konsekvenserna av psykiatrireformen för 25 år sedan. Är personen som övervakar dig den du borde frukta allra mest, eller är det i själva verket din räddande ängel?

Titel: Skyddsängeln
Författare: Sofie Sarenbrant
Utgiven av: Bookmark
Betyg: 3 🌺🌺🌺
Finns hos: Adlibris &
 Bokus
Storytel - Katarina Ewerlöf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar