torsdag 25 mars 2021

Bara ett litet mord - Carin Hjulström


Mina tankar
När man tröttar på brutala mord och blodiga scener så ska man ta fram den här lilla pärlan.
Boken tillhör både genrerna deckare och feelgood, alltså en feelgood deckare. 
Jag får vibbar av Marianne Cedervalls böcker om Anki Karslsson och kommisarie Tryggve Friman eller Pastor Viveka av Annette Haaland.

Den här boken är inte en ryslig spänningsroman men det ligger och puttrar diverse familjehemligheter i bakgrunden som kommer fram efterhand berättelsen pågår.
Du får en lugnt berättade bok med lite spänning men mest mysighet med en touch av humor.
De fina miljöbeskrivningarna och persongalleriet har Carin lyckats riktigt bra med och vyer och personer som passerar känns riktigt levande.

I botten finns även en djupare del där Carin tar upp och beskriver båda sidorna av organiserad jakt och dilemman som kan uppstå när gammalt möter nytt.
Ser riktig fram emot att läsa del två Knappt en droppe blod som står i min bokhylla. 
Jag har lyssnat på boken och i mitt tycke lästes den lite för sävligt, så jag skruvade upp hastigheten lite grann och då blev det superbra.

Om boken
Slottsmiljöer vid Mälaren är scenen för Carin Hjulströms nya deckarserie om skådespelerskan Siri Ehrensvärd och hennes halvkriminelle brorson. Författaren till de älskade böckerna om Frida Fors skriver nu mysdeckare i Agatha Christies anda.

Siri har alltid haft dåligt samvete för den föräldralöse Anton. Hon har prioriterat teatern och kärleken till Dramatens gifte chef. När älskaren bryter relationen flyr Siri Stockholm. Hon landar hos Anton som just vunnit en plantskola i Säbyholm på poker.

Samtidigt hittas en jakttillsyningsman död på en åker, i en sky av örnfjädrar. Lokalpolisen Olle Magnusson börjar nysta i mordfallet. Snart inser han att den nyinflyttade skådespelerskan har näsa för ledtrådar och dessutom är ett trevligt sällskap.Författare: Carin Hjulström
Titlel: Bara ett litet mord
Utgiven av: Bokförlaget Forum
Betyg: 4💙💚💛💜

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Gunilla Nyroos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar