fredag 15 maj 2020

Det första chiffret -Denise Rudberg


Jag älskar den här vardagsnära skildringen från ett Stockholm under - 40 talet. Jag kan känna tidens tand i språket och i miljöerna, den är oerhört välskriven
och den känns väldigt trovärdig. Denise bjuder på målande beskrivningar från Stockholm men även på de olika personligheterna som vi får möta och då framförallt de tre kvinnorna som är berättelsens huvudpersoner.
Eftersom jag vet att den är baseras på verkliga händelser gör att den känns ännu mer äkta och det ligger en diger research bakom det hela. Jag tycker oerhört mycket om huvudpersonerna i boken, och jag längtar efter nästa bok för med den cliffhangern så vill man ju bara veta....
Jag rekommenderar den varmt. 

Jag har lyssnat på boken på Storytel

Handling
Ny serie av Denise Rudberg! ”Det första chiffret” är första delen i en spännande serie i samma anda som Hidden Figures och Bletchley Circle. Mitt under brinnande krig, bland spioner och fiender, är vänskap och lojalitet avgörande.

Tre unga kvinnors liv förändras för alltid i andra världskrigets Stockholm. Året är 1940. Samtidigt som hotet från Nazi-Tyskland växer sig starkare förenas tre kvinnor: Signe flyttar från landet till storstaden. Elisabeth säger upp sig från sitt jobb under dramatiska omständigheter. Iris flyr från Estland med sina två söner. De väljs ut av regeringen för att genom signalspaning knäcka tyskarnas kod. I en tid då ingen vet var man har den andre och där farliga män med tveksam moral verkar i det fördolda, blir Signe, Elisabeth och Iris livsviktiga för rikets säkerhet.

Betyg: 🌟🌟🌟🌟🌟 /5
Förlag: bonnieraudio
Storytel: Anna - Maria Käll 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar