söndag 13 december 2020

5 snabba till Wilhelm Sundbom

Tack Wilhelm Sundbom för att du ville vara med och sponsra min adventstävling och att du ville svara på 5 snabba frågor.

Vem är du? Beskriv dig själv med 3 ord

  • Kreativ
  • fantasifull
  • svårt att sitta still

Vilka böcker har du skrivit? Varför ska mina följare läsa dem?

Jag har skrivit barnboksserien Bortrövad som riktar sig till målgruppen 7-12 år, men den passar också alla andra läsare som gillar sagor och sägner. Bortrövad serien handlar om två syskon som blir bortrövade på varsitt håll och genom bokserien tvingas de kämpa för att hitta varandra.

   

Innehållet baseras på äldre uppteckningar som jag har hittat i arkiven och den som läser böckerna kommer lära sig väldigt mycket om svensk folkmytologi. 
Det är de små detaljerna i berättelsen som har varit roligast att skriva, då det är sådant som de flesta nog inte känner till.
Hela bokserien har dessutom fantastiska illustrationer som är gjorda av Jonas Sjöblom och han har verkligen lyckats skapa en unik sagovärld utifrån den text jag har skrivit.

När kommer nästa bok? Berätta lite om den

Just nu håller jag på att arbeta med två barnböcker som kommer ut i vår. Den ena boken baseras på en rätt så okänd folksaga och riktar sig till lite yngre barn. Den andra boken är startskottet på en helt ny bokserie för slukaråldern. Men den håller jag hemlig än så länge. Jag älskar att läsa och lyssna på böcker som har inslag av fakta i sig, eftersom jag har ett omåttligt behov av att lära mig nya saker. 

Vilka böcker får vi inte missa att läsa?

Några av de bästa böckerna jag läst på senaste är 

  1. Ålevangeliet av Patrik Svensson, 
  2. Allt jag har fått lära mig av Tara Westover 
  3. Digerdöden av Dick Harrison. 

Tre helt olika böcker, men alla är oerhört spännande. 

Berätta om en dold talang du har.

En av mina dolda talanger är att jag aldrig kan sitta still. Det kan förstås vara lite jobbigt för folk i min närhet, men det gör också att jag får mycket gjort. Hela tiden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar