tisdag 29 december 2020

Brutna ben och brustna hjärtan, en alldeles omöjlig jul - Maria Ernestam


Det här är en av de bästa jul feelgood böcker jag läst. Det är en mysig, härlig och väldigt charmig bok som har allt! Kärlek, problem, familjetrassel och massor med andra förvecklingar som manar till eftertanke. En bok som gav mig många skratt och massor med må bra boost.
Den är skriven på ett mycket trevligt språk där beskrivningar av både personer och miljöer görs på ett mycket skickligt sätt och handlingen förs framåt under hela boken och det bästa den tappar aldrig farten.
För mig måste en feelgoodbok innehålla:
  • intressanta karaktärer
  • en historia som har ett innehåll
  • det ska finnas skratt 
  • det får gärna finnas problem, men inte för mycket 
  • inte för gullig men gärna lite lagom söt 
  • den ska ge mig lugn och välbehag 


Sammanfattningsvis: 
Feelgood som innehåller precis allt du önskar dig! Börjar du läsa så slutar du inte förens boken är slut, och då med en stor suck och ett neeeej jag vill ha mer.


Handling

Ingenting går riktigt Lisbeths väg i livet. Hon tycker visserligen om sitt lilla hus vid havet och trivs som lärare i Frillesås. Dessutom är hon singel, vilket trots allt är bättre än att vara olyckligt kär.


Men veckorna före jul blir allt bara värre. Skolans rektor vill peta henne från idrottstimmarna och anställa en manlig alpin mästare. Gamle pojkvännen dyker upp och är trött på sin glamorösa flickvän. Lisbeths syster vill till sin makes fasa föda fjärde barnet hemma och bästa vännens dotter får problem med polisen. När sedan köket måste rivas upp är olyckan fullständig, och till råga på allt ska släktens stora julbord serveras redan klockan elva.

Brutna ben och brustna hjärtan en alldeles omöjlig jul är en rolig och varm berättelse om de förväntningar vi har på oss själva och andra. Om ensamhet och vänskap, om vita och svarta lögner. Om ovanliga knep för att få det man vill ha. Och om att kanske hitta kärleken, men framför allt sig själv även när det lackar mot jul.

Tack LB förlag och Maria för recensions ex
Författare: Maria Ernestam
Titlel: Brutna ben och brustna hjärtan, en alldeles omöjlig jul 
Utgiven av: LB förlag
Omdöme: 5 🎿🎿🎿🎿🎿
Finns hos
Bokus  & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar