söndag 13 december 2020

Bortrövad, vägen hem - V. Sundbom & J. Sjöblom


Jag har haft den stora äran att få läsa serien Bortrövad av Wilhelm Sundbom & Jonas Sjöblom. Stort tack för förtroendet.

Det är inte utan sorg i hjärtat jag öppnar del 4 som är den sista i serien. Så klart så vill jag veta hur det går för syskonen, ska de komma ut ur den mystiska skogen? 
Har du missat de här? Då tycker jag det är hög tid att läsa dem.
Språket och berättelsen flyter på oerhört bra och man vill bara läsa ett kapitel till och ett till...
Jag gillar att det på slutet i boken tas upp lite olika fakta om folktrons väsen. I den här sista boken får vi lära oss mer om älvor, varulven och en figur som heter Gloson, ett spöksvin som har rakbladsvass borst och stora huggtänder samt glödande ögen. HUA!Bortrövad serien baseras på äldre svenska folksägner och har hyllats som en av årets bästa barnboksserier. Bokserien har beskrivits som lärorik i spännande förpackning och i varje bok får läsaren stifta bekantskap med en rad väsen hämtade ur den nordiska folkmytologin.

Illustrationerna av Jonas tillför verkligen den rätta mystiken och att de är svart/vita ger ytterligare en dimension till berättelsen. 

     

Det går att läsa böckerna utan inbördes ordning, men jag rekommenderar dig att läsa dem i ordning för att hänga med från början.

Fångad i berget - Bortrövad           

2 I skogsfruns våld -  Bortrövad 


Om du är lärare, SE HIT

Om jag hade varit lärare i 1 -6 skulle jag garanterat arbeta med detta fantastiska material. Är du nyfiken klicka in dig på

ETT BOKFÖRLAG FÖR ER SOM ARBETAR I SKOLAN
Alla böckerna är kopplade till skolans läroplan.


Lärarhandledningarna till Bortrövadsserien är kopplade till kursplanerna i samhällskunskap och svenska, men ni kommer även hitta uppgifter som knyter an till andra ämnen, till exempel matematik och bild. Målgruppen är elever i åk 1–3 och 4–6. Frågorna presenteras kapitelvis och under varje kapitel finns 3 frågor som är kopplat till just det kapitlet. Frågorna kan göras på egen hand av eleverna eller tillsammans med lärare i helklass. I lärarhandledningen finns även fördjupad information om några av de väsen som dyker upp i böckerna.


Författare: Vilhelm Sundbom
Illustratör: Jonas Sjöblom
Titlel: Bortrövad - Vägen hem
Läsålder: 9-12 år
Utgiven av: Sunflower Produktion AB
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟

Finns hos

Bokus Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel: Del 1 finns nu inläst av Martin Sundbom och del 2 som E-BOK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar