fredag 18 oktober 2019

Bortrövad, Fångad i berget - Vilhelm Sundblom och Jonas SjöblomEn mycket spännande och händelserik  bok som är spännande från början tillslut. Jag gillar mystiken, magin och det övernaturliga som är otäckt på ett snällt sätt.
Väldigt fina bilder som jag dock önskat inte varit fullt så mörka, kanske mer i en gråskala så jag hade kunnat se bättre. Vissa bilder hade jag svårt att urskilja vad de skulle föreställa.
Ett extra plus är de intressant figurerna från den svenska folktron. 

Lyktgubben är en liten krabat jag genast blev mycket förtjust i och skosgsfrun verkar vara ett spännande väsen.

Jag har tidigare jobbat som lärare i "mellanstadiet" och där hade jag gladeligen använt den här boken som högläsningsbok. Den är perfekt på många sätt, lagom långa kapitel, bra innehåll som man kan fortsätta att spinna på och framför allt använda fantasin till att själv gestalta och fortsätta skriva om de olika varelserna.

Jag har bara en sak jag inte riktigt gillar och det är avslutningen, för mig hade det ändå kunnat vara någon typ av avslut på första delen, men med en cliffhänger. Kanske jag känner så då del två inte finns att läsa ännu...
Det här är första delen i en blivande serie som jag ser fram emot att följa. Del två "I skogsfruns våld" Kommer 1/12 -19 och den ser jag fram emot att få läsa!
Tack Vilhelm och Jonas för att jag fått läsa den här underbara fantasy/magi berättelsen.
Mitt omdöme: Lagom spännande berättelse som lämna utrymme till egen fantasi.Handling: 

Tim, du måste vakna! En röst hördes långt bort i fjärran. Den lät nästan som i en dröm. En mardröm! Med ett ryck slog han upp ögonen. Han satte sig upp och lyssnade förskräckt efter rösten. Vem var det och varför ropade någon på honom?
Syskonen Tim och Li har blivit bortrövade. De vaknar upp ensamma på varsitt håll och nu börjar en kamp för att hitta den andre och överleva i en skog full av otäcka varelser. I den första boken får läsaren följa Tim i sökandet efter hans försvunna syster. Ett sökande som blir till ett hisnande äventyr bland troll, lyktgubbar och andra varelser ur den svenska sagomytologin. Bokens sagolika illustrationer öppnar upp en helt ny fantasivärld som läsaren sent kommer att glömma. Fånge i berget är en svensk fantasybok för barn- och unga och beskrivs som "lärorik i spännande förpackning".

Författare: Vilhelm Sundbom

Titlel: Bortrövad - Fånge i berget
Illustratör: Jonas Sjöblom
ISBN9789198551006
Betyg: 5🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Läsålder: 9-12 år


Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar