lördag 12 december 2020

Amy Snow - Tracy ReesMina tankar

Om du som jag gillar att läsa historiska romaner som samtidigt är en riktig feelgoodare, så ska du absolut inte gå miste om den här underbara pärlan. Jag kan nästan garantera att du inte blir besviken. Jag upplevde underbara timmar av njutning då boken är charmig och fantastiskt skriven med såväl härliga miljöbeskrivningar som personporträtt. 

Bra driv, korta kapitel och berättelsen om  Amy som ger sig ut på skattjakt för att lösa ett mysterium som hon fått "ärva" av sin bästa vän, och nästan syster, Aurelia. Allt detta och lite till gör att boken blir en ÄKTA bladvändare.

Extra cred och massor av plus till det underbara omslaget av  Lee Avison

Om boken 
Året är 1831 när åttaåriga Aurelia Vennaway hittar ett övergivet spädbarn i snön på herrgårdens ägor. Hon tar med sig hittebarnet hem, till föräldrarnas stora förfäran. Men Aurelia övertalar dem att låta barnet stanna, och hon döper henne till Amy Snow. Amy växer upp bland tjänarna, avskydd av Aurelias aristokratiska föräldrar, men för Aurelia är Amy som en syster. En innerlig vänskap som abrupt tar slut när Aurelia dör, endast tjugotre år gammal, och den obeveklige godsägaren skickar Amy på porten.

Det dröjer inte länge innan Amy får ett paket med ett brev från Aurelia, där hon avslöjar att hon burit på en hemlighet. Från graven skickar hon Amy på en skattjakt som bara Amy kan följa – mot en livsomvälvande upptäckt.

Ett övergivet barn, en skattjakt, en hemlighet. Amys jakt på sanningen tar dig med på ett makalöst läsäventyr!

TRACY REES fick en flygande start som författare då hon vann Richard and Judy Search for a Bestseller competition med boken AMY SNOW. Sedan dess har hon givit ut flera böcker, varav Timglaset finns på svenska. (läs mina tankar om Timglaset som jag gav betyg  5/5Författare: Tracy Rees
Titlel: Amy Snow
Utgiven av: piratforlaget 
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar