torsdag 17 december 2020

En oönskad julklapp - Sara Molin

Mina tankar
Saras första bok "Som en öppen bok" (tidigare inlägg) blev för mig en sådan där wow upplevelse och jag började läsa En oönskad julklapp med mycket höga förväntningar och jag måste säga att "hon gjorde det igen" 
Jag fullkomligt älskade den här också. En feelgood som står för så mycket mer och inte bara erbjuder mig hjärta och smärta.

Den här berättelsen är genomtänkt och har ett större djup än vad man först tror. Den vill berätta för oss att vi ska våga lite på oss själva, våga gå för saker som känns jobbiga och att våga ta för sig.

Dessutom är den en lättläst bladvändare med härliga karaktärer och som har ett bra, enkelt men inte torftigt språk. 
Sara har hittat en fin balans i såväl språket som i persongalleriet.
Saras sätt att skriva på gör att jag snabbt är med i historien, jag blir en av dem och känns som en kompis som vill in och styra och ställa.

Söker du en feelgood som är underhållande har lite familjehemligheter, kärlek och hög charmfaktor plussa sedan till en stor dos av självrannsakan, självinsikt och många skratt.
Det här är en feelgood när den är som absolut bäst! 
Sara har verkligen landat på himlen med härliga underbara feelgood böcker och hon är där för att stanna och hon har seglat upp som en av mina absoluta favoritförfattare.

Handling
En oönskad julklapp är en julroman fylld av humor, värme, komplicerade famljerelationer och kärlek i en stressig sjukhusmiljö.
Diana Jonsson vill inte lämna Tanzania för att tillbringa november och december i ett mörkt Sverige. Hon vill inte återuppleva känslan av att inte passa in, och hon vill definitivt inte fira en svensk jul med alla förväntningar det innebär. Men hon förmår inte säga nej när mamma för tredje året i rad ber henne att tillbringa julen hemma i Sollentuna, och vikariatet på akutmottagningen ger en chans att tjäna ihop lite välbehövliga pengar. Två månader, det ska hon väl ändå klara av? Hon ska bara få julen överstökad, i januari väntar ett nytt jobb i Kenya.

Men i Sverige blir ingenting som hon tänkt sig. Arbetskamraterna Gunnel, Blaze och Erik nästlar sig snabbt in i hennes hjärta, och när det framkommer att Dianas förmodat avlidne pappa inte bara lever, utan dessutom har en ny familj, kan hon inte låta bli att söka upp sin halvsyster. Bara för att se hur hon ser ut.

Allt hon önskade sig var en okomplicerad, enkel jul med sin mamma men ibland får man något som man inte bett om.

Författare: Sara Molin
Titlel: En oönskad julklapp
Utgiven av:
 Norstedts förlag
Omdöme: 5 🎁🎁🎁🎁🎁
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Viktoria Flodström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar