torsdag 10 december 2020

Älskade jävla jul - Birgitta Bergin

Mina tankar
En julbok som jag tyckte saknade den där charmiga julkänslan och det beror nog på att Birgitta fokuserar på Amys julångest och det gör att den rätta julfeelingen inte når fram till mig.

Men trots avsaknaden av det juliga och den riktiga julstämningen så är det här en bok som jag ändå gillar.
Från en ganska trög start så gasar Birgitta på handlingen från mitten till slutet och då sträckläste jag boken.
Jag gillar att man får följa Amys kamp för att synas och vara förläggare till lags fast hon kanske inte riktigt själv kan stå för det som krävs. Jag kan tro att det lätt kan bli så att författaren får göra en hel del avkall på sina egna tankar och värderingar. 

Som vanligt är det en välskriven och starkt berättelse som vi får hänga med i. Spännande karaktärer och Amys jakt på det perfekta livet. 

En annorlunda men riktigt bra historia som bjuder på fart humor men som ändå har en allvarlig underton.

Om boken 

Amy älskar julen. Tror hon, i varje fall. På senare tid har alla jultraditioner och att-göra-listor känts som ett tvång. Inte blir hetsen mindre av att Amys deckardebut verkar ha gått både läsare och bokhandel förbi, trots hennes ansträngningar om att göra sig hörd i mediebruset.

Allt förändras när Sveriges mest framgångsrika förläggare hör av sig. Han viftar med ett femboksavtal, uppfinner en ny genre, tycker att hon ska ha med mer sex och ser till att Amy hamnar i en morgonsoffa i tv. Mediesverige nappar och plötsligt är Amy eftertraktad och förföljd av ett nättroll.

Livet snurrar allt fortare och Amy inser att hon inte hänger med. Hon har tappat kontrollen över sitt författarskap och hennes älskade jul är i fara. Inte blir det bättre av att hon slår vad med sin man om att klara sig utan sociala medier i en hel vecka.

Julen närmar sig med stormsteg, totalrenoveringen av köket förvandlas till en katastrof, hennes bok rusar på försäljningslistorna och hon syns på löpsedlarna i en het omfamning med en främling.

Älskade jävla jul

Tack Bokfabriken och Birgitta för recex.

Författare: Birgitta Bergin 
Titlel:  Birgitta Bergin 
Utgiven av: Bokfabriken
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟

Finns hos
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Anja Lundqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar