lördag 12 december 2020

Alfred upptäckaren - & Dinosaurieskelettet -Sonja Rundgren


Jag och mina barnbarn har fått den stora äran att läsa Sonjas fantastiska böcker om Alfred Upptäckaren. Nu har vi läst del 3 Alfred upptäckaren - & Dinosaurieskelettet


Bild lånad från Sonjas fb sida Alfred upptäckaren

Alfred Upptäckaren är en rolig och finurlig bokserie där vetenskap presenteras för barn och väcker upptäckarlusten. De är perfekta att läsa tillsammans och diskutera de olika upptäckterna och Sonja gör jobbet åt oss. På ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt förklarar hon det mest kluriga så till och med mormor förstår


I den här boken är det Kol 14 metoden vi får stifta bekantskap med och ett ben som Alfred har hittat ska undersökas. Mamma tar med Alfred och hans kompis till Naturhistoriska museet där de går omkring och kollar olika dinosaurier för att se om de kan hitta något ben som ser ut som det de hittat. 
De får även träffa en av mammas goda vänner som jobbar där och som gör en Kol 14 test på benet.
Boken vänder sig till vetgiriga barn i åldern 6- 9 år men går med fördel superbra att läsa de fina bilderna som Johanna Arpiainen står för med yngre barn. Pedagogiska, lättförståeliga och mycket intressanta böcker. Kanonfina bilder som mina barnbarn älskar, (de är 3 och 6 år).

 

Med hjälp av sitt multiverktyg upptäcker Alfred hur till synes vardagliga och självklara saker fungerar – och förklarar spännande upptäckter, som alla har lett till Nobelpriset)

Tack Sonja för att Otto, Joseph och jag fått läsa och tycka 💓

Författare: Sonja Rundgren
Illustratör: Johanna Arpiainen
Titlel: Alfred Upptäckaren & Dinosaurieskelettet
Utgiven av: Spejaförlag

Betyg:5🌟🌟🌟🌟🌟
Ålder: 6 - 9 år
Finns hos Adlibris Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar