fredag 9 oktober 2020

Mitt hemliga liv - Jenny Fagerlund


Mina tankar
 

Den här berättelsen har precis allt som jag vill att en en bra feelgood ska innehålla.
Du får en mysig stund fylld av charm, vänskap, kärlek och en del familjehemligheter men även en påminnelse om vikten att våga följa sitt eget hjärta.
Miljöer och personbeskrivningar känns riktigt bra och genomtänkta och språket ligger helt rätt till den genre som Jenny vänder sig till.
Missa inte den här pärlan det är en feelgood som gör mig varm och glad i hela kroppen och som vanligt så blir man inte besviken när man läser en bok skriven av Jenny.
Men en liten varning, börja inte om du inte har gott om tid. Du vill inte sluta för ens den är slu
t.

Kanske, kanske jag upplevde en liten svacka där i mitten av boken och att drivet inte riktigt höll hela tiden. Men i övrigt en kanonbok.

                              
Läs också tidigare böcker av Jenny läs mina tankar i tidigare inlägg

Handling

När Moas farmor går bort visar det sig att Moa har fått ärva hennes lägenhet på Södermalm i Stockholm. Inte nog med det, ansvaret för farmoderns kungspudel Iris har också landat på hennes axlar.


Lägenheten är sliten och fylld med gamla möbler och den sörjande hunden vill inte äta. Moas första tanke är att sälja lägenheten och ge Iris ett nytt hem. Men det som börjar som ett bekymmer blir snart hennes hemliga tillflykt. Sakta går det upp för Moa att det liv hon lever med pojkvännen Ruben egentligen går ut på att anpassa sig efter honom. I lägenheten börjar hon bygga upp ett eget liv, det liv hon egentligen vill leva, långt från andras krav.

Samtidigt dyker det upp brev och ledtrådar som visar en helt annan bild av farmodern än den Moa känt till. Snart inser hon att hon inte är den enda med hemligheter.

Mitt hemliga liv är en varm och fängslande berättelse om hemligheter som påverkar våra liv mer än vi inser.

Författare: Jenny Fagerlund
Titlel: Mitt hemliga liv
Utgiven av: Norstedts förlag
Omdöme: 💜💜💜💜 ++

Finns hos
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Uppläsare Viktoria Flodström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar