torsdag 15 oktober 2020

Käre Edward - Ann Napolitano"En bländande roman som kommer krossa ditt hjärta och läka ihop det igen.” 
                                                                                            Courtney Sullivan

Precis så är det! En av de bästa romaner jag läst på länge. Den är en ren fröjd att läsa en riktig läsupplevelse utöver det vanliga. Ett språk som är fantastiskt, karaktärer som ger mig både glädje och sorg. Jag gråter lite, jag nickar instämmande och jag får till mig en rejäl dos  av tacksamhet. Jag vill krypa in i boken och hålla om Edward och försöka hjälpa honom att svara på en del frågor han har. som frågan, hur gör vi det mesta av den tid vi får? Och den stora frågan Vad betyder det att inte bara överleva utan att verkligen leva?

En bok som griper tag om mig. Jag är helt tom nu när jag läst sista meningen i den här starka, omtumlade och välskrivna romanen. 

Jag kan inte annat än be dig att läsa den för jag tror inte att jag kan göra rättvisa till den med mina ord.

Handling
En sommarmorgon lyfter ett flygplan från New York till Los Angeles. Det är 191 passagerare ombord, bland dem en ung kvinna som tar ett graviditetstest på flygplanets toalett, en Wall Street-miljonär som flirtar med flygvärdinnan, en skadad soldat som återvänder från Afghanistan och två föräldrar som flyttar över landet med sina söner. När planet kraschar på ett fält i Colorado är den yngste av dessa pojkar, 12-årige Edward Adler, den enda som överlever.
Edward kämpar för att förstå meningen med sin överlevnad och för att hitta en plats i världen utan sin familj. I det nya hemmet hos mostern och hennes man är den enda trösten vänskapen med flickan i huset bredvid, Shay. Tillsammans gör Edward och Shay en häpnadsväckande upptäckt: gömda i familjens garage finns säckar med brev från släktingar till de andra passagerarna, adresserade till Edward.

Eftersom Edward växer upp i skuggan av barndomens plötsliga tragedi tvingas han konfrontera några av livets mest djupgående frågor: Hur gör vi det mesta av den tid vi får? Och vad betyder det att inte bara överleva, utan att verkligen leva?

Författare: Ann Napolitano
Titlel: Käre Edward
Utgiven av
: Wahlström och Wistrand
Betyg: 5🌟🌟🌟
🌟🌟
Finns hos
Bokus Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Marie Richardsson

4 kommentarer:

 1. Blir verkligen sugen på att läsa den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sådan där bok som kommer finnas länge i tankarna ❤

   Radera
 2. Den här verkar riktigt bra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En av de bästa jag läst på länge 💚

   Radera