onsdag 7 oktober 2020

Tant Gredelins Vintage - Anna-Lena Stålnacke


Mina tankar

En härlig, rolig och tänkvärd berättelse om vänskap och att våga börja om på nytt, trots att man är 50+. Spännande att läsa och få pepp om att det inte är försent att börja med något man brinner för. Dock kanske man får vara beredd på att vägen kanske inte går spikrakt, men egentligen, vad gör väl det.

En feelgood helt i min smak som inte är gulligullig och sockersöt utan bjuder på en hel del vardagsrealism och ger i alla fall mig många ahaupplevelser eller javisst så är det.

Jag lägger i från mig boken med en stor känsla av saknad, SLUT. Men det är en varm och go känsla som Anna- Lena verkligen har förmedlat på ett mycket målande och beskrivande sätt. Såväl miljö som personbeskrivningar är lysande. Jag hoppas att det kommer mer från henne.

En bok som jag sträckläste och älskade. Alltifrån den karismatiska Ally till den underbara äldre kvinnan Maj-Britt.

Humor, glädje, lite kärlek och en del tvister, ja där har du en helt perfekt feelgood.


Om boken

Framtidsutsikt: Fet, ful, fattig och förvisad till förorten.
Vivi har förlorat sitt jobb, och, utan att ens ha märkt det, sig själv. Plötsligt står hon där, 53 år gammal, ont om pengar och ont i själen, utan någon plan. Utkastad från sitt tidigare, lyckade liv som hyllad fotograf med sekelskiftesvåning på Östermalm, framgångsrik juristsambo och en hel skara kindpussande mingelväninnor.

Av en slump fyndar hon ett silkeslinne från 30-talet i en second hand-butik och hon tänker att det måste vara ödet. Ett så vackert plagg, på hennes födelsedag dessutom! Men ödet är inte nådigt: linnet är på tok för litet. Besviken säljer Vivi plagget på Tradera utan att ana att det ska bli startskottet för hennes nya liv. Efter ett flertal framgångsrika affärer på nätet växer tanken på en egen vintagebutik fram.

Men med varje framgång följer två motgångar och Vivi får kämpa hårt för att hålla drömmen levande. Lyckligtvis har hon 82-åriga Maj-Britt, sömmerskan Ally, instagrammaren Amanda, grannen Alexis och väninnan Marika till hjälp.

Tant Gredelins Vintage är en berättelse om vänskap och att våga börja om på nytt, trots att man är 50+ och i mångas ögon förbrukad. Gamla saker leder till ett nytt liv. Men på vägen dit måste invanda normer om vad som är framgång, lycka och status förpassas tillåtervinningscentralen och recyclas till något annorlunda. Tack

Bokfabriken och Anna - Lena för recex.

FörfattareAnna-Lena Stålnacke
Titlel: Tant Gredelins Vintage 
Utgiven avBokfabriken
Betyg: 4 🌟🌟🌟
🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris

Storytel Viktoria Flodström 
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar