fredag 2 oktober 2020

Den hemlighetsfulla trädgården - Linda Chapman
Här får du en underbar klassiker i nyutgåva med fina bilder från filmen.
En berättelse som beskriver hur barn genom sin fantasi kan  hitta egna sätt genom fantasins värd att överleva när vuxna inte lyssnar eller ser dem.
Ska den föräldralösa flickan Mary lyckas befria sin kusin som blivit inlåst i ett rum på grund av olyckliga omständigheter?
Ett målande språk med härliga miljöer som fortfarande fungerar trots att originalet av boken är skriven 1909.
En trevlig berättelse där den traditionella flickboken möter fantasy utan att det blir för spacat med touch av min favorit 
Downtown Abbey. 
Jag läste den första gången för 45 år sedan och sedan igen för 25 år sedan för mina barn. Nu kommer den att läsas med barnbarnen. Det kallar jag klassiker! 

 

Handling
Den hemliga trädgården är en tidlös klassiker som har älskats av barn i över 100 år. Här får vi läsa historien om föräldralösa Mary så som den återberättas i nyfilmatiseringen - med Colin Firth i en av rollerna.

När Mary mister sina föräldrar i en koleraepidemi tvingas hon lämna sitt hem i Indien och flytta till sin mystiske farbror och hans stora hus på de brittiska hedarna. Mary är bortskämd och odräglig, och har svårt att finna sig tillrätta i sitt nya hem. Men en dag hittar hon en trädgård som stått låst och bortglömd i många år. Tillsammans med trädgårdsmästaren Ben och sin kusin Colin - som hon inte visste existerade - börjar hon utforska och sköta om trädgården, och finner en förtrollad värld med makt att förändra allt.

Frances Hodgson Burnetts bok Den hemliga trädgården (The secret garden) kom ut första gången 1909 och räknas som en av de verkliga barnboksklassikerna.

Linda Chapman är en bästsäljande brittisk författare, främst av serier för yngre barn. Hon är särskilt känd för sina fantasyböcker om enhörningar, sjöjungfrur och magi.


Tack HarperCollins för recex.

Författare: Linda Chapman
Titlel: Den hemlighetsfulla trädgården 
Utgiven av HarperCollins
Betyg: 5🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
                                                                                                               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar