måndag 26 oktober 2020

Drömträdet - tre härliga böcker

Jag har fått läsa tre härlig barnböcker skrivna och illustrerade av Marléne Tamlin 
Utgivna på Förlag DT Drömträdet Text & Bild och på förlag Ditt Bokförlag Drömträdet


Covve och tvålen - en barnbok om Covid 19


En rolig och pedagogisk liten bok som hjälper de minsta att förstå pandemins påverkan på vardagen.
Covve är ett litet monster som gör folk sjuka. Men om vi hjälps åt kan vi stoppa Covve. Bland annat är Covve rädd för tvål.

En barnbok om Covid-19 / Corona och andra virus, som förklarar vikten av handtvätt och distans för de yngsta. Populär bland annat på förskolor!

Målgrupp: 2-110 årMina tankar:
En liten fin och mycket pedagogisk bok om den förhatliga Covid 19 med mycket trevliga illustrationer. Lätt att läsa och det finns mycket man kan diskutera med barnen. Marléne förklara på ett mycket lätt och roligt sätt varför det är viktigt med noggrann 
hygien, att hålla  avstånd och att man inte ska kramas just nu. Lysande!


 


Räkna Får - Brobygget

En mysig och färgglad godnattsaga för siffersugna små drömmare!
Det står ett staket mellan fåret och de mumsiga blommiga buskarna. Fåret bestämmer sig för att bygga en bro. Nu kanske du tänker att får inte kan bygga broar? Det struntar det här fåret i!

Räkna får - Brobygget utforskar det klassiska knepet att räkna får för att kunna somna. Sagan handlar dessutom om målmedvetenhet, samarbete och att våga drömma.

Målgrupp: 2-5 år

                              


Mina tankar:
En helt ljuvlig liten godnattsaga med söta teckningarna. Nu ska det räknas får men inte på det sättet man kan tro.
De här fåren har har alla möjliga ljuvliga färger, inte bara vita eller svarta. Inte nog med att vi lär oss färger tillsammans, dessutom får vi lära oss en del siffror också och hur man bygger en bro.Sagan om Bebissagan

En fin och tidlös saga om att söka kontakt med ett nytt småsyskon
Den lilla flickan är inte så liten längre, för hon har blivit storasyster. Men vad innebär det? Önskan att skapa kontakt med bebisen tar henne ut på äventyr i byn för att leta efter en saga, men hon hittar istället hem till sin syster.
En berättelse om hur det kan kännas att lära känna en ny familjemedlem.

 
Målgrupp: 2-6 år
I den här sagan är det enkla bilder som är ganska rena, inte mycket runt om dem, De går i en liter dovare färgskala och jag hade nog föredragit bilder med klarare färger och bilder som hade lite mer detaljer. Kanske bagaren kunde ha några bullar och bibliotekarien lite fler böcker. Dessutom tycker jag bibliotekarie och forskare kanske är ett lite väl krånglia ord för åldersgruppen. 
Det är en berättelse som har mycket kärlek och som berättar hur det kan kännas att vara storasyster. Många fina känslor och ömhet infinner sig hos mig när jag läser boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar