fredag 23 oktober 2020

Lilla musen spökar - Helena Jeppe & Sanna Ek


Jag tror jag blivit kär. Jo, trots att jag inte gilla möss så har den här lilla krabaten nässlat sig in i mitt hjärta. Såväl den lilla Musen som hans härliga musfamilj har fått en given plats i mitt hjärta. Jag vill jag verkligen rekommendera den här boken.

Boken har lagom långa kapitel för högläsning men jag tror att barnen i alla fall bör var  6 -7 år för att få riktigt bra behållning av berättelsen.
Språket är lättsamt och det är en urmysig berättelse som går fort att läsa. Jag tror den vore perfekt och skulle uppskattas som kapitelbok med ett kapitel per kväll. Den är både rolig, fängslande och lite spännande. 
Illustrationerna är verkligen helt magiska. Jag älskar dem. Jag gillar den här boken och så fort jag får möjlighet ska jag läsa den för mitt snart 6 åriga barnbarn.

Lilla Musen har funnits med i vår familj sedan barnen var små, berättar Helena Jeppe. Berättelserna började som korta påhittade god nattsagor, med lampan släckt och en handling som dök upp efter behov.


I de berättelser jag nu skrivit har de spontana påhitten fått sällskap av en gnutta livsvisdom och eftertanke. Man kommer i kontakt med glädje, rädslor, uppfinningsrikedom och lekfullhet.


Lilla Musen och hans familj har i böckerna flyttat in hos en annan familj än vår. Man får en inblick i hur det idag kan vara att bo i en liten by i Österbotten.
På Hellas förlag Kan du läsa mer om Helena Jeppes underbara böcker och få stifta mer bekantskap med Den lilla Musen och hans olika äventyr.


Tidigare böcker i serien finns att köpa på Adlibris och Lilla musen spökar är på gång.

  • Lilla musen flyttar in
  • Lilla musen firar jul
  • lilla musen på sportlov
                                          


Titel: Lilla musen spökar
Författare: Helena Jeppe
Illustratör: 
Sanna Ek

Omdöme: 🐁🐁🐁🐁🐁

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar