tisdag 13 oktober 2020

Medan staden sover - Torgny Wiren & Torbjörn Åhgren


Jag blev glatt överraskad av den här debutboken från Torgny Wiren & Torbjörn Åhgren.
Två gamla barndomskompisar där den ene blev polis och kriminalkommissarie i Göteborg och den andre skol- och ungdomspräst i Jönköping.

Boken är skriven med inlevelse och med känsla där båda kompisarnas yrken verkligen har betydelse. Man kan känna att de har koll på det de skriver om och då blir historien trovärdig. 
Jag gillar karaktärerna och att just en präst är huvudkaraktären gillar jag. Rebecka brottas med såväl gamla hjärnspöken som nya problem som uppstår bland ungdomarna i Jönköping. Det blir lite annorlunda än de vanliga deckarna man läser.

Duon skriver bra miljöbeskrivningar och med ett
 bra driv och ett lättsamt språk.
Berättelsen tar en oväntad vändning och slutet blev inte som jag förväntade mig. Det är ett stort plus. 
Trots att det är en hel det kristna budskap och referenser så fungerar den alldeles utmärkt även om du inte skulle var troende. 

Grattis till en fin debut. Jag läser gärna fler böcker om Rebecka.

Om boken
En lördagsnatt i slutet av november får Rebecca Calderoni hjälpa Jönköpingspolisen att meddela ett dödsfall. Det som från början ser ut som en enskild, tragisk händelse blir för den unga prästen porten in i en värld av mörker och ondska.
Medan tillvaron omkring henne rasar och människorna runt henne dör tvingas Rebecca Calderoni också ompröva sin syn på människan, sin världsbild och sin allra innersta tro.

Tack för recensionsex 
Författare:Torgny Wiren & Torbjörn Åhgren 
Titel: Medan staden sover
Förlag: Libris
Omdöme: 💛💛💛💛 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar