fredag 2 oktober 2020

I ljuset dansar skuggor - Charlotte Bergenwitt

Mina tankar
Spännande kriminalroman som även innehåller ett visst mått av  övernaturliga inslag. Vissa saker kanske känns lite väl overkliga. Spännande karaktärerna och det finns ett hyfsat bra driv i storyn. Tyvärr har jag lite svårt med det övernaturliga och att Elina ser olika syner. Där tappar jag lite av mitt intresse för boken. Men för dig som gillar den här genren så kommer förmodligen boken att älskas. 
Boken är välskriven och annorlunda. 

Handling
Minnesluckor, hemska syner och ond bråd död förföljer Elina. Hon vill ha kontroll över sitt liv. Inte vakna upp och vara på väg någonstans och inte veta vart. Inte titta sig i spegeln och inte känna igen sig. Inte få ångest utan att veta varför. När hon inte kan hantera sina känslor, och sin inre dialog, på egen hand tar hon hjälp av en terapeut. Terapeuten Ann antyder att hon lider av multipel personlighetsstörning och lotsar henne fram längs en väg hon inte vill gå. Det finns ett mörker där inom henne som hon inte vill uppleva. Igen.

Kriminalassistenten Chandi Kapur tillhör ett team som utreder svåra brott. Det makabra mordet på en ung kvinna i Saltsjöbaden är startskottet för en lång utredning av liknande mord på olika platser runt om i Stockholmsområdet. Morden sker enligt ett givet tidsintervall och gruppen jagar samband för att kunna förhindra nästa mord.

När Elinas och Chandis vägar korsas blir det inte helt okomplicerat. Förhöret med Elina gör Chandi förvirrad. Hon ser sig som en bra människokännare, men nu vet hon varken ut eller in. Vem är den här Elina egentligen? Denna fragila kvinna som samtidigt bär på detaljerad information om morden. Information som bara ett fåtal av hennes kolleger har tillgång till.

Författare: Charlotte Bergenwitt
Titel: I ljuset dansar skuggor 
Förlag: ekström&garay
Betyg: 3🌟🌟🌟 ++
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar