söndag 18 oktober 2020

Ett rent Helvete - Anne LiljerothJag skulle nog säga att den här berättelsen faller under genren relationsroman/feelgood.
Vi möter den härliga Danuta en karaktär som jag både tycker om och blir lite irriterad på. Varför det får du nog ta reda på själv annars blir det för mycket spoilers. Men hon berör mig. Det är en varm historia med flera oväntade möten som leder till olika vändningar i romanen vilket gör den omväxlade och snabbläst.

Ett rent helvete är en roman som belyser en rad olika saker som är en del av mångas vardag, viktiga ämnen som utmattningssyndrom och depression, men inte minst att hitta sig själv och sin identitet. 
Annes sätt att skriva och att beskriva karaktärer fångar mig från första sidan och jag vill verkligen lära känna dem mer.  En riktig fin skildring med underton av såväl svärta som av humor och glädje.

Jag gillar att kapitlen belyser en individ åt gången och det blir lätt att följa dem på det sättet.
En riktig bladvändare och slutet lämnar en del dörrar på glänt för en fortsättning, eller?


Handling

Danuta är firma Rent Hus mest uppskattade medarbetare. Hon älskar att städa och hon älskar sina kunder. Men eftersom saker sällan undgår henne, reagerar hon allt oftare på hur dåligt hennes kunder mår, trots att de har det så bra.

Familjen Seger har slutat prata med varandra och Caroline Seger är nära ett sammanbrott. Ossian Schröder, framgångsrik modeguru, söker efter meningen med livet men på helt fel ställen.

Med små och, även för den uppmärksamme, oansenliga gester, försöker Danuta hjälpa sina kunder att se det goda i livet och lära dem att uppskatta vad de redan har. Men budskapen missuppfattas, intrigerna tätnar och Danuta hamnar oförutsett i skottlinjen.

Ett rent helvete är en varm historia om oväntade möten och om att finna lyckan där man minst anar den.

Tack LB förlag och Anne för att jag fick läs den här boken.

Författare: Anne Liljeroth 
Titlel: Ett rent Helvete 
Utgiven av Lbförlaget
Omdöme: 📗📗📗📗📗

Storytel: Ella Schartner
Finns hos
Bokus Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar