söndag 5 januari 2020

Vi måste till jobbet - Pija Lindenbaum


Den här boken tyckte mormor mer om än barnen. Men jag tror att vi tar fram den om några år igen. De tyckte den var för otäck med blod, vargar och häxa.

Bilderna är väldigt annorlunda men fina och boken är tokig och rolig.
Jag gillar att kön och olika etniciteter finns representerade på ett bra sätt.

Det jag kanske störde mig lite på är de grammatiska strukturerna, jag tycker de ska vara korrekta, även i barnböcker. Men så är jag en nördig svensklärare!Det är jag och Musse och Elin i rummet. Det är jag som har en isbjörn på mej. Vi måste lägga Ungen i sängen. Han gnäller och är jobbig. Men han ska sova för vi måste till jobbet.

I Vi måste till jobbet får vi följa tre barns lek, från rummet ut i den vida världen -- till sjukhuset, snabbköpet och skogen. Det är en lek som ibland är våghalsig, ofta rolig och alltid på allvar. Bland annat måste barnen operera en patient. Operationen går som den ska och patienten skuttar frisk iväg, men vad ska dom göra med allt blod? Ge det till vargarna, såklart!

Pija Lindenbaums bilderböcker bottnar alltid i barnens blick. Leken är drastisk och vi får vara med om såväl bilkörning i racerfart som nedbrottning av en elak häxa! En oförglömlig bilderboksupplevelse för barn och vuxna.

Från Lilla Piratforlaget, tack för recex.
Finns hos
ISBN: 9789178130979
Läsålder: 3-6 år
Betyg 3 🌟🌟🌟
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar