torsdag 16 januari 2020

Kungen av Gomorra - Erik Nilshammar

En välskriven, lättläst och ganska roande historia med karaktärer som är dråpliga. Språket känns helt rätt till de karaktärer och miljöer som Erik skriver om. Ibland upplevde jag likheter mellan Arto Paasilinnas och Eriks sätt att skriva. Kanske en förebild? Humorn finns, men även en hel del djup.
Trots det så fängslade tyvärr inte boken mig och så är det ibland. Allt passar inte alla men jag ångra absolut inte att jag läst den. Jag ska ge den till mitt ex, han kommer att älska den!


Handling
Under en onormalt het sommar tar journalisten Benka Olsson bussen upp mot de ensliga Vidderna. Framme i Storå möts han av torka, en besatt schaman och obehagliga minnen som länge legat begravda.
Det som från början ser ut att vara ett enkelt uppdrag utvecklar sig snart till ett flammande inferno. Vattenbrist, ett multinationellt gruvbolag och en mordisk krögare tvingar Benka och resten av Storå, med den oberäknelige enslingen Storå-Tarzan i spetsen, till en kamp på liv och död.
I Kungen av Gomorra, den tredje och sista delen av Erik Nilshammars trilogi om Vidderna, möter Storå-Tarzan och de övriga färgstarka karaktärerna, sin största utmaning hittills. Aldrig har en glesbygdsskröna varit virilare än i Erik Nilshammars litterära frontalkrock på grusvägen mellan Knohult och Vittula.
  

Författare: Erik Nilshammar
Titlel: Kungen av Gomorra
Utgiven av: Chatterboxprod.com
ISBN:9789198246643
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar